Snoep!
Boek

Snoep! = Seker! (2016)/ Christine Sterkens, [illustraties] Ceciel Winters, www.cecielgrafischontwerp.nl ; vertaling [in het Turks]: Süleyman Berg

Vita houdt van koekjes, maar Maarten wil alleen maar chocolade. Er zijn blauwe lolly's, oranje wortels en ook snoepjes die naar kersen smaken. Maar echte kersen zijn veel lekkerder! Vierkant prentenboekje met kleurenfoto's van kinderen en snoep met tweetalige tekst. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hassan heeft twee handen vol snoepjes, zal hij ze delen? Vita houdt van koekjes, maar Maarten wil alleen maar chocolade. Er zijn blauwe lolly's, oranje wortels en ook snoepjes die naar kersen smaken. Maar echte kersen zijn veel lekkerder! Dit vierkante, kleine prentenboekje bevat vrolijke, uitnodigende kleurenfoto's van jonge kinderen met allerlei soorten snoep maar ook fruit en groente. De foto's zijn vrijstaand afgedrukt tegen een witte achtergrond en worden gecombineerd met getekende elementen. Op elke dubbele pagina staat een vraag of opmerking over het afgebeelde lekkers, zowel in het Nederlands (hardroze) als in het Turks (lichtblauw). Aan het eind is een schema opgenomen met negen soorten snoep, van appel en bessen tot chocolade en noten, waarbij kinderen kunnen aangeven of het lekker is en/of gezond. Deeltje uit de uitgebreide serie Nik-Nakboekjes: tweetalige prentenboekjes voor kinderen voor wie Nederlands niet de thuistaal is. In de serie zijn boekjes verkrijgbaar in diverse taalcombinaties; dit deeltje is er o.a. ook in de combinaties Nederlands met Engels, Arabisch en Frans*. Zeer bruikbare serie voor kinderen in meertalige omgevingen, o.a. in asielzoekerscentra en voor migranten. Zie ook de website www.nik-nak.eu. Eenvoudige, geniete uitgave. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

NederlandsTurks | 9789492410368 | 27 pagina's

Titel Snoep! = Seker!
Uniforme titel Seker
Auteur Christine Sterkens
Secundaire auteur Ceciel Winters ; Süleyman Berg
Type materiaal Boek
Uitgave [Zoersel] : [vzw Herkes], 2016
Overige gegevens 27 pagina's - gekleurde illustraties - 15 cm
Annotatie Omslagtitel. - Tekst in het Nederlands en in het Turks
ISBN 9789492410368
PPN 408344806
Thematrefwoord Eten ; Kleuren ; Fotoprentenboeken ; Meertalige jeugdboeken
Taal NederlandsTurks

Relaties/Serie

Nik-Nakboekjes
Boek

Nik-Nakboekjes (2010)

vol. Turks
Uitgeleend