Daar is het circus!
Boek

Daar is het circus! = Oto cyrk! (2016)/ Christine Sterkens, [illustraties] Agnes Van de Velde ; vertaling [in het Pools]: Joanna Urbaniak

Kom dat zien: het circus is in de stad! In een volle tent kijken mensen naar een wervelend spektakel met koorddansers, acrobaten en natuurlijk een clown. Vierkant prentenboekje met dromerige tekeningen in overwegend bruintinten en tweetalige tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kom dat zien, kom dat zien, klinkt er door de straten want... het circus is in de stad! In een volle tent kijken mensen naar een wervelende voorstelling met koorddansers, acrobaten en natuurlijk een clown. Dit vierkante prentenboekje geeft de ouderwetse sfeer vol opwinding weer rond de komst van het circus. De sfeervolle tekeningen in overwegend bruintinten zijn gemaakt in een dromerige, surrealistische stijl die doet denken aan het werk van de schilder Marc Chagall. De tekst staat in een speels lettertype kris kras door de illustraties, wat zorgt voor een levendige lay-out. De Nederlandse tekst is groen, de Poolse tekst rood. Deeltje uit de uitgebreide serie Nik-Nakboekjes: tweetalige prentenboekjes voor kinderen voor wie Nederlands niet de thuistaal is. In de serie zijn boekjes verkrijgbaar in diverse taalcombinaties; dit deeltje is er o.a. ook in de combinaties Nederlands met Turks, Arabisch en Frans*. Zeer bruikbare serie voor kinderen in meertalige omgevingen, o.a. in asielzoekerscentra en voor migranten. Zie ook de website www.nik-nak.eu. Eenvoudige, geniete uitgave. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

PoolsNederlands | 9789492410306 | 27 pagina's

Titel Daar is het circus! = Oto cyrk!
Uniforme titel Oto cyrk!
Auteur Christine Sterkens
Secundaire auteur Agnes Van de Velde ; Joanna Urbaniak
Type materiaal Boek
Uitgave [Zoersel] : [vzw Herkes], 2016
Overige gegevens 27 pagina's - gekleurde illustraties - 15 cm
Annotatie Omslagtitel. - Tekst in het Nederlands en in het Pools
ISBN 9789492410306
PPN 408345659
Thematrefwoord Circussen
Taal PoolsNederlands

Relaties/Serie

Nik-Nakboekjes
Boek

Nik-Nakboekjes (2010)

vol. Pools
Uitgeleend