Rafi
Boek

Rafi (2016)/ Christine Sterkens, [illustraties] Ceciel Winters, www.cecielgrafischontwerp.nl ; [vertaling in het Pools] Joanna Urbaniak

Katje Rafi verveelt zich. Hij heeft niemand om mee te spelen. Als hij in slaap valt, merkt hij niet dat er vriendjes langskomen. Hoe lang heeft Rafi geslapen, en hoeveel vriendjes waren er? Vierkant prentenboekje met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en tweetalige tekst. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rafi, een vuurrode kitten, verveelt zich, omdat er niemand is om mee te spelen. Ongemerkt valt hij in slaap, waarna een stoet jonge poesjes zijn hangmat passeert. Na tweeënhalf uur (wat te zien is op een klok in de illustraties) ontwaakt Rafi en stelt vast dat het een saaie dag was: hij heeft niemand gezien! Dit boekje maakt deel uit van en serie tweetalige prentenboekjes, bedoeld voor kinderen voor wie Nederlands niet de thuistaal is. De korte, eenvoudige tekst in dit deeltje staat in het Nederlands (bruine letters) en in het Pools (oranje letters). De aantrekkelijk illustraties bestaan uit een combinatie van foto's en getekende elementen. Op de laatste dubbele pagina worden twee vragen gesteld, voor kinderen die kunnen tellen en klokkijken. In de serie zijn boekjes verkrijgbaar in diverse taalcombinaties; dit deeltje is er o.a. ook in de combinaties Nederlands met Turks, Arabisch en Frans*. Zeer bruikbare serie voor kinderen in meertalige omgevingen, o.a. in asielzoekerscentra en voor migranten. Zie ook de website www.nik-nak.eu. Eenvoudige, geniete handelseditie. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

PoolsNederlands | 9789492410245 | 23 pagina's

Titel Rafi
Auteur Christine Sterkens
Secundaire auteur Ceciel Winters ; Joanna Urbaniak
Type materiaal Boek
Uitgave [Zoersel] : [vzw Herkes], 2016
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 15 cm
Annotatie Omslagtitel. - Tekst in het Nederlands en in het Pools
ISBN 9789492410245
PPN 40834511X
Genre dierenleven
Thematrefwoord Slapen ; Tellen ; Klok kijken ; Dieren ; Fotoprentenboeken
Taal PoolsNederlands

Relaties/Serie

Nik-Nakboekjes
Boek

Nik-Nakboekjes (2010)

vol. Pools
Uitgeleend