De vrijheid van het bewustzijn
Boek

De vrijheid van het bewustzijn ([2016])/ Longchenpa, vertaling [uit het Tibetaans], inleiding, uitleg: Robert Hartzema, Marjan Möller

Beschrijving door de veertiende-eeuwse boeddhistische leraar van een meditatieve weg naar de natuurlijke vrijheid van bewustzijn.

Aanwezigheid

Recensie

De boeddhistische leraar Longchenpa (veertiende eeuw) is vertolker van de eeuwenoude dzockchen traditie die haar oorsprong vindt in de Padmasambhava. De dzockchen is een geheel van inzichten en meditaties. Longchenpa brengt dat terug tot een inzichtelijke en bruikbare benadering. Het gaat niet om een zoektocht met allerhande dilemma's om uiteindelijk vrijheid of verlichting te bereiken. Een ultiem en woordloos inzicht in combinatie met de juiste meditatie is de weg naar bevrijding. Met meditatie-instructies en onderricht op belangrijke vraagstukken is de verhandeling van Longchenpa verhelderend. De conclusie die op het einde wordt getrokken, geeft een duidelijke instructie in het zoeken van de weg naar de natuurlijke vrijheid van bewustzijn. Het leent zich voor een beperkte doelgroep en vraagt om specifieke kennis of ontwikkeling op het gebied van boeddhistische tradities en diepere filosofie. Het boek heeft een inhoudsopgave, een biografie van Longchenpa en uitgebreide bibliografie. Gebonden uitgave met leeslint.

Specificaties

Nederlands | 9789063501051 | 262 pagina's

Titel De vrijheid van het bewustzijn
Auteur Longchenpa"
Secundaire auteur Robert Hartzema ; Marjan Möller
Type materiaal Boek
Uitgave [Drempt] : Uitgeverij Karnak, [2016]
Overige gegevens 262 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789063501051
PPN 341050547
Rubriekscode 214.35
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tibetaans boeddhisme ; Meditatie
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Tibetaans boeddhisme