Waar haal je de energie vandaan?
Boek

Waar haal je de energie vandaan? 5 geheimen om te schitteren (februari 2016)/ Hans van der Loo & Patrick Davidson, illustraties: Arjen Nicolai ; redactie: Isabel Timmers

Adviezen, technieken, oefeningen en een stappenplan voor het beter benutten van de beschikbare psychologische energie, zodat mensen beter gaan presteren in hun werk.

Recensie

Gemiddeld één op de vijf werknemers is uitgeblust en vindt dat hij/zij te weinig energie heeft om goed te kunnen presteren. Dit terwijl het brein een onuitputtelijke energiebron is, aldus de auteurs. Zij stellen dat je beter kunt presteren door de eigen fysieke, sociale, mentale en emotionele energie slimmer in te zetten. Daarom leggen ze in dit studieboek eerst uit wat energie is en dat er, gelet op ingezette kwaliteit en intensiteit, vier soorten energiezones zijn met de bijbehorende karakters. Daarnaast zijn er vijf psychosociale energiebronnen: positieve emoties, gerichte aandacht, heldere ambitie, bevlogenheid en een sociale band. Voor een breed publiek geven ze adviezen om de vijf energiebronnen effectiever in te zetten om zo meer succes te krijgen. Dit wordt uitgesplitst naar energiezone en energiebron en op het eind samengevat in een vijfstappenplan. De auteurs hebben eigen adviesbureaus voor het veranderen van het eigen leven door het vinden van energiebronnen of het anders organiseren (inzetten) daarvan. Deze uitgave is een vervolg op eerdere, zoals: 'Energy Boost' (2013)* en 'Vaart maken' (2014)**.

Specificaties

Nederlands | 9789462960350 | 160 pagina's

Titel Waar haal je de energie vandaan? : 5 geheimen om te schitteren
Auteur Hans van der Loo
Secundaire auteur Patrick Davidson ; Arjen Nicolai ; Isabel Timmers
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Culemborg] : AnderZ, februari 2016
Overige gegevens 160 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789462960350
PPN 401230775
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Motivatie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Motivatie