De bodylanguage van leugenaars
Boek

De bodylanguage van leugenaars van leugentjes om bestwil tot pathologisch bedrog (oktober 2016)/ Lillian Glass, vertaling [uit het Engels]: Tosca Weijers ; redactie: Ineke Peters

Analyse van de signalen die erop duiden dat iemand niet de waarheid spreekt: lichaamstaal, gezichtsexpressie, stem en spraakpatronen.

Aanwezigheid

Recensie

Iedereen kan het slachtoffer worden van een bedrieger of een leugenaar. De auteur, Amerikaans expert op het gebied van communicatie en lichaamstaal, beschrijft de signalen die erop wijzen dat iemand niet de waarheid spreekt. Haar methode van leugendetectie berust op een analyse van lichaams- en gezichtstaal, stem-, spraak- en ook schrijfpatronen. Het eerste deel is geschreven vanuit het perspectief van het slachtoffer en gaat in op signalen, intuïtie en emoties. In het tweede deel staat het profiel van de leugenaar centraal. Aan de hand van vier elementen, gezichtsexpressie, lichaamstaal, stem- en spraakpatronen krijgt de lezer hulpmiddelen aangereikt om de leugenaar te ontmaskeren. Een groot aantal foto's van bekende mensen, zoals Lance Armstrong, O.J. Simpson en Bill Clinton, vormt een illustratie van de principes. Lichaamstaal is een goed Nederlands woord en de titel lijkt dan ook wat ongelukkig 'vertaald' voor een boek dat mikt op een breed publiek. Afgezien van dit detail een uitstekend leesbaar en praktisch boek over een thema dat een brede lezersgroep zal interesseren.

Specificaties

Nederlands | 9789462960442 | 223 pagina's

Titel De bodylanguage van leugenaars : van leugentjes om bestwil tot pathologisch bedrog
Auteur Lillian Glass
Secundaire auteur Tosca Weijers ; Ineke Peters
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Culemborg] : AnderZ, oktober 2016
Overige gegevens 223 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: The bodylanguage of liars. - New Jersey : The Career Press, Inc., (c)2016
ISBN 9789462960442
PPN 405384033
Rubriekscode 415.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Liegen; Psychologische aspecten ; Lichaamstaal
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Liegen