Het wereldklimaatakkoord
Boek

Het wereldklimaatakkoord (2016)/ Willem Vermeend, Jan Willem Timmer

Overzicht van de gemaakte afspraken tijdens het Klimaatakkoord van Parijs in 2015 om een duurzame economie te bereiken, met de effecten ervan op de maatschappij, de economie en het bedrijfsleven.

Aanwezigheid

Recensie

Dit handboek zet van alles rondom het Klimaatakkoord (Parijs, 2015) op een rij: de gemaakte afspraken en de effecten ervan op de maatschappij, de economie en het bedrijfsleven. Om een duurzame groene economie te bereiken zonder fossiele brandstoffen doen de auteurs ook suggesties voor overheidsmaatregelen. De structuur en de taal zijn redelijk helder. Ondanks dit en ondanks de toevoeging van 'best practices' blijft het een taai en breed onderwerp. Geschikt voor studenten uit het hoger onderwijs en voor geïnteresseerden in de klimaatproblematiek en de effecten van het Klimaatakkoord. De best practices kunnen inspirerend zijn voor beleidsmakers en ondernemers. De digitale versie (zogeheten interactieve Smartboek) zorgt voor het updaten van de informatie.

Specificaties

Nederlands | 9789492460059 | 197 pagina's

Titel Het wereldklimaatakkoord
Auteur Willem Vermeend
Secundaire auteur Jan Willem Timmer
Type materiaal Boek
Uitgave Den Haag : Einstein Books, 2016
Overige gegevens 197 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789492460059
PPN 406395233
Rubriekscode 556
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Klimaatveranderingen; Politieke aspecten ; Klimaatveranderingen; Overheidsbeleid ; Klimaatveranderingen; Economische aspecten
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Klimaat