Voetbal is een eenvoudig spel. Tweeëntwintig man jagen negentig minuten lang op de bal en op het einde winnen de hersens.
Boek

Voetbal is een eenvoudig spel. Tweeëntwintig man jagen negentig minuten lang op de bal en op het einde winnen de hersens. (december 2016)/ Arthur van den Boogaard, Raymond Cuijpers, Arjen Duinker, Daan Heerma van Voss, Frank Heinen, Roman Helsinki, Michiel de Hoog, Erwin van de Pol, Peter de Waard, cartoons: Gerrit de Jager

Aanwezigheid

  • Niet uitleenbaar (alleen ter inzage)
    Magazijn T 4039
    Vols1994-...Vanaf 2010 uitleenbaar. Zie onderaan beschrijving: Relaties

Recensie

Editie 111 is een verzamelnummer van voetbaltijdschrift 'Hard gras'. De coverstory over de ontwikkeling van het Duitse (prof)voetbal is lezenswaardig. Waar Nederland inmiddels mijlenver achterloopt op de internationale top is Duitsland zowel trendsetter als winnaar van prijzen. Auteur Michiel de Hoog, die o.a. schrijft voor 'De Correspondent', zette het Duitse voetbal van de afgelopen jaren op een rijtje en trekt conclusies. Peter de Waard dook in de historie van het ooit grootste stadion van Europa: Hampden Park in Glasgow Schotland. In 1937 bezochten hier 149.415 betalende toeschouwers de interland Schotland - Engeland. De illegale toeschouwers daarbij niet meetellend, is dit de best bezochte voetbalwedstrijd in Europa ooit. Met een prachtige fotoreportage over The Oval, het stadion van Glentoran in Belfast. Daarnaast nog diverse andere interessante verhalen, tekeningen en foto's. Onder redactie van Henk Spaan, Matthijs van Nieuwkerk en Hugo Borst. Met medewerking van o.a. Arjen Duinker (over amateurvoetbal), Frank Heinen, Thomas en Daan Heerma van Voss en Erwin van de Pol.

Specificaties

Nederlands | 9789026334788 | 142 pagina's

Titel Voetbal is een eenvoudig spel. Tweeëntwintig man jagen negentig minuten lang op de bal en op het einde winnen de hersens.
Secundaire auteur Arthur van den Boogaard ; Gerrit de Jager
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Ambo|Anthos, december 2016
Overige gegevens 142 pagina's - illustraties - 23 cm
ISBN 9789026334788
PPN 408131004
Rubriekscode 619.11
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voetbal; Verhalen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Voetbal

Relaties/Serie

Hard gras
Boek

Hard gras voetbaltijdschrift voor lezers (1994-...)

vol. nr. 111
Niet uitleenbaar (alleen ter inzage)