Nijntje en oom vliegenier
Boek

Nijntje en oom vliegenier (2016)/ Dick Bruna, vertaling: Christa Lips

Zes avonturen van Nijntje, waarvan vier met oom vliegenier. Vrijwel tekstloos prentenboek met kleurrijke 3d-computeranimaties en cd, waarop de verhalen als hoorspel worden verteld. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Tekstloos, vierkant prentenboek waarvan de zes verhaaltjes (vijf tot acht pagina's) worden verteld op de bijbehorende cd, die voor in het boek is geplakt. De cd opent met een vlot kinderkoor, waarna de verhaaltjes als een hoorspel volgen, soms onderbroken door een kort liedje. Nijntje wordt vertolkt door een kind. De verhaaltjes zijn leuk om naar te luisteren; er wordt meer verteld dan op de plaatjes te zien is. Soms moet je lang bij een plaatje blijven en soms sneller doorbladeren, dan zijn er ineens vier pagina's relevant met nagenoeg dezelfde voorstelling (bijv. bij 'nijntje en de speelgoedboot'). Dit maakt het onevenwichtig. Ook is niet iedereen zichtbaar die aan het woord is en wordt niet aangegeven wanneer je moet omslaan. De verhaaltjes worden levendig verteld in een rustig tempo, opgewekt en positief van toon. De kleurige illustraties zijn computeranimaties in 3D van de figuren en voorwerpen. Oom vliegenier speelt in vier van de zes verhalen een rol; de andere twee verhalen zijn een vreemde eend in de bijt (zeker gezien de titel). Kortom, aardige cd, maar er zijn vele betere boekjes over Nijntje. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047622017 | 44 pagina's

Titel Nijntje en oom vliegenier
Uniforme titel Nijntjes avonturen groot en klein
Auteur Dick Bruna
Secundaire auteur Christa Lips ; Ciaran Murtagh ; Echica Florijn
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2016
Overige gegevens 44 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm - cd
Annotatie Met de stemmen van: Echica Florijn, Puck de Jong, Olivier Banga, Polly Lindeboom, Pierre Bokma, Tanneke Hartzuiker, Rutger Le Poole, Jannemien Cnossen, Melise de Winter, Donna Vrijhof, Chava voor in 't Holt, Rob van Meeberg, Jelle Amersfoort, Sander Vissers, Marjolein Algera - Gebaseerd op de verhalen van Dick Bruna en geschreven o.l.v.: Ciaran Murtagh & Andrew Jones - Op achterzijde omslag: speciale luisterversie - Vertaling van: Miffy and friends. - Mercis Media bv, (c)2015
ISBN 9789047622017
PPN 40811052X
Thematrefwoord Piloten
Taal Nederlands