Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Dierentrek
Boek

Dierentrek ([2016])/ Camilla de la Bédoyère, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Cecile Bolwerk

Waarom trekken dieren van de ene plek naar de andere? Twaalf dieren komen kort aan bod, vanaf de monarchvlinder tot de rode krab. En hoe zit het met dieren in Nederland? Met tijdlijnen en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dieren in alle soorten en maten gaan massaal op reis om voedsel te zoeken, te overwinteren of te broeden. Sommige reizen duizenden kilometers over land, door de lucht en in de oceanen, andere maar een paar meter. Deze uitgave behandelt twaalf van de meest opmerkelijke dierenmigraties ter wereld: van de noordse stern die tussen het noord- en het zuidpoolgebied trekt tot de Europese aal die de hele Atlantische Oceaan overzwemt. De twaalf getitelde hoofdstukken beslaan elk een dubbele pagina, waarin tekst en beeld elkaar versterken. Er zijn actiefoto's in kleur van o.a. een kudde trekkende gnoes, talloze monarchvlinders op een kluitje, springende zalmen en krioelende kleine zeediertjes (zoöplankton). De foto's zijn omringd door achtergrondinformatie, schema's, kaartjes, een kalender en duidelijke koppen met weetjes. Locatie, reden, uitvoering en duur van de migratie worden vermeld. Tijdlijn en route zijn visueel gemaakt met gekleurde pijlen die corresponderen met de kleuren van de kalender. De rubriek 'Kompas' gaat in op wetenschappelijk onderzoek over hoe de dieren hun weg kunnen vinden. Afgesloten wordt met het trekgedrag van dieren 'dicht bij huis', een woordenlijst en register. Visueel aantrekkelijk deel uit de serie 'EPIC'* met begrijpelijke teksten. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461755605 | 31 pagina's

Titel Dierentrek
Uniforme titel De trek van de dieren
Auteur Camilla de la Bédoyère
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Cecile Bolwerk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Op omslag: 12 grote migraties over land, door de zee en in de lucht - Titel en rug op omslag: De trek van de dieren - Met register - Vertaling van: Migrations. - Wayland, (c)2015. - (EPIC)
ISBN 9789461755605
PPN 40877844X
Rubriekscode 592.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dierentrek
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dierentrek

Relaties/Serie

EPIC
Boek

EPIC (2017-...)

vol.
Uitgeleend