De atlas der kleine dingen
Boek

De atlas der kleine dingen een collectie kleinschalige wonderen - want groot is niet altijd beter (2016)/ illustraties Lucy Letherland, tekst Emily Hawkins ; vertaling [uit het Engels]: Mascha de Vries

Een teddybeer van één centimeter, Madurodam en een minivlinder. Ontdek welke miniwonderen er allemaal in de wereld te vinden zijn. Kleine atlas met kaarten, kleurenillustraties in matte kleuren en zoekopdrachten. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 23/11/2024
    8-14 jaar - Denken en Dromen - Landen en volken WETENSWAARDIG HEDEN LETH

Recensie

Na 'De grote dierenatlas'* (2016) maakten een van de auteurs en de illustrator deze atlas in veel kleiner formaat. Na een wereldkaart, inhoudsopgave en een inleiding over het eren van 'miniwonderen' volgen zeven hoofdstukken verdeeld naar werelddelen: Europa, Afrika, Noord-Amerika, Centraal- & Zuid-Amerika, Azië & Het Midden-Oosten, Australië & Oceanië en Antartica. Ieder hoofdstuk opent met een kaart van het desbetreffende werelddeel met tekeningen van kleine wonderen op de juiste plek. Op iedere spread staat een kleine kaart in een cirkel waarop de plaats nader wordt aangegeven. Tekening en tekst vormen één geheel. De stijl van de gedetailleerde illustraties doet volwassen aan, hetgeen ook terugkomt in wat matte kleuren. Het boek eindigt met een pagina met zoekopdrachten. 'Miniwonderen' die zoal aan de orde komen zijn: kleinste hagedissen ter wereld, minibomen, kleinste beer maar ook ons eigen Madurodam. De invalshoek is origineel, er is nu eens aandacht voor de kleine in plaats van grote dingen. Echter, de vormgeving lijkt iets minder aantrekkelijk voor de doelgroep. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047621980 | 64 pagina's

Titel De atlas der kleine dingen : een collectie kleinschalige wonderen - want groot is niet altijd beter
Auteur Lucy Letherland
Secundaire auteur Emily Hawkins ; Mascha de Vries
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2016
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Omslagtitel - Vertaling van: Atlas of miniature adventures. - London : Wide Eye Editions, (c)2016
ISBN 9789047621980
PPN 407614699
Rubriekscode 950.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wetenswaardigheden; Atlassen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Wetenswaardigheden