L'économie du couple
DVD

L'économie du couple ([2017])/ un film de Joachim Lafosse

Na vijftien jaar huwelijk besluit een echtpaar te gaan scheiden. De zorg voor hun dochtertjes, financiele en praktische bezwaren maken de situatie ingewikkeld.

Recensie

Frans-Belgisch drama van Joachim Lafosse (Á perdre la raison; Nue propriété). Marie en Boris besluiten na vijftien jaar huwelijk te gaan scheiden. Omdat Boris geen geld heeft om woonruimte te huren woont hij voorlopig in de logeerkamer, terwijl ze om beurten zorgen voor hun twee dochtertjes van een jaar of tien, ruziemaken over de financiële afwikkeling van hun relatie en soms even de oude harmonie lijkt terug te keren. De recensenten geven 4 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 27-10-'16): '(...) Waalse meester van het benauwende familiedrama. (...) Het door hem en drie andere scenaristen geschreven L'économie du couple zindert van de huiselijke spanning, en dan ook echt op de vierkante meter (...) De dramatisch wending die de plot uiteindelijk wél neemt, voelt alsof Lafosse niet wist hoe hij zijn film moest afronden. Maar daartegenover staat veel goeds (...)'.

Specificaties

Frans | 8718836863325

Titel L'économie du couple
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Joachim Lafosse ; Bérénice Béjo ; Cédric Kahn
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (96 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Bérénice Bejo, Cédric Kahn, Marthe Keller, Jade Soentjes. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: België, 2016
ISBN 8718836863325
PPN 408512199
Genre familieroman
Thematrefwoord Echtscheiding
Taal Frans