Mannetje Tak
DVD

Mannetje Tak ([2017])/ regie: Jeroen Jaspaert, Daniel Snaddon

Mannetje Tak wordt opgepakt door een spelende hond. Hij ontsnapt en wil terug naar Vrouwtje Tak en zijn gezin. Maar dat valt niet mee. Inmiddels is het bijna Kerstmis! Kan de Kerstman misschien helpen? Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Korte animatiefilm van de Belgische regisseur Jeroen Jaspaert naar het prentenboek van Julia Donaldson. Mannetje Tak woont in een boom met Vrouwtje Tak en hun drie Twijgjes. Op een dag wordt Mannetje Tak tijdens het joggen door een speelse hond meegenomen. Steeds wordt hij voor iets anders gebruikt: een twijg in een zwanennest, een zwaard, een vlaggenmast. Terwijl de seizoenen voorbij gaan is Mannetje Tak bang dat hij nooit meer thuis zal komen. Gelukkig krijgt hij hulp van de kerstman. De film is van dezelfde productiemaatschappij als 'De Gruffalo' en 'Het kind van de Gruffalo'. Barbara Shulgasser-Parker (commonsensemedia.org) prijst de vriendelijke aard en gevoel van eigenwaarde van het Mannetje en zijn liefde voor zijn gezin. Zij vindt de film 'a great choice for young children' en geeft 4 sterren. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8713045248628

Titel Mannetje Tak
Uniforme titel Stick Man
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jeroen Jaspaert ; Daniel Snaddon ; Julia Donaldson
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : 20th Century Fox Home Entertainment, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (27 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlands gesproken - Gebaseerd op een boek van Julia Donaldson - Videoversie van de animatiefilm: Groot-Brittannië, 2015 - Oorspronkelijke titel: Stick Man
ISBN 8713045248628
PPN 408513314
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord seizoenen ; Kerstmis
Taal Nederlands