Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Handboek vogels van Nederland en België
Boek

Handboek vogels van Nederland en België (2017)/ Luc Hoogenstein, Ger Meesters, met tekstbijdragen van Jip Louwe Kooijmans, Gert Ottens, Dirk Criel ; illustraties Jens Frimer Andersen en Bjarne Bertel, Jip Louwe Kooijmans

Informatie in woord en beeld over ruim driehonderd algemeen in Nederland en Belgie voorkomende vogels: broedvogels, zomer- en wintergasten en doortrekkers.

Aanwezigheid

Recensie

De oorspronkelijk Deense uitgave (2009) was voor de eerste twee drukken alleen aangepast voor de Nederlandse situatie*, en is voor deze derde druk uitgebreid voor België. De illustraties en tekst zijn waar nodig aangepast en geactualiseerd, met medewerking van Vogelbescherming Nederland, SOVON Vogelonderzoek Nederland en Natuurpunt. Na inleidende informatie worden de algemeen in Nederland en België voorkomende vogels beschreven: broedvogels, zomer- en wintergasten en doortrekkers, in totaal nu ruim 300 soorten. Elk soort wordt op een pagina besproken waarbij herkenning, voorkomen, trek, leefgebied, gevoeligheden, aantallen (broedvogels), voortplanting en vermelding op rode lijsten aan bod komen. De (Nederlandse) verspreidingskaartjes zijn in deze druk helaas vervallen. Met vele foto's en tekeningen in kleur. Een fraai en degelijk uitgevoerd naslagwerk, niet bedoeld als veldgids, maar wel geschikt voor een breed publiek. Wetenschappelijk verantwoord, maar zeer toegankelijk. Met een overzicht van vogelgebieden in Nederland en België (en karakteristieke soorten), een lijst van alle vogelsoorten die sinds 1800 in de twee landen zijn waargenomen, inclusief zeldzame vogels en dwaalgasten (waarvan enkele kort beschreven worden), en een register op Nederlandse en wetenschappelijke naam.

Specificaties

Nederlands | 9789050115803 | 343 pagina's

Titel Handboek vogels van Nederland en België
Auteur Luc Hoogenstein
Instelling /Stichting Uitgeverij Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging ; /Natuurpunt, Mechelen ; /Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Vogels
Secundaire auteur Ger Meesters ; Jip Louwe Kooijmans ; Jens Frimer Andersen
Type materiaal Boek
Editie 3e druk;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, 2017
Overige gegevens 343 pagina's - illustraties, kaarten - 29 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Natuurpunt en Vogelbescherming Nederland - Met register - Bewerking van: Gyldendals fuglebog / Benny Génsbøl. - København : Gyldendalske Boghandel/Nordisk Forlag, 2009 - Oorspronkelijke titel: Handboek vogels van Nederland. - 2009. - (Vogels in Nederland)
ISBN 9789050115803
PPN 399563091
Rubriekscode 598.32
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels; Nederland; Determineren; Gidsen ; Vogels; België; Determineren; Gidsen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels