De start-up van 4 uur per week
Boek

De start-up van 4 uur per week je droom realiseren zonder ontslag te nemen ([2017])/ Felix Plötz, vertaling [uit het Duits] Ingrid B. Ottevanger

Adviezen aan werknemers die erover denken naast hun betaalde baan een eigen bedrijf te starten, bijvoorbeeld door per week vier uur te besteden aan nevenprojecten.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek richt zich met name op de twijfelende startende ondernemer. Felix Plötz probeert de starter enthousiast te maken, maar ook gerust te stellen. Hij beschrijft dan een voorzichtige start, te beginnen met vier uur per week, bijvoorbeeld door in die uren aan nevenprojecten te werken, naast een baan. Vervolgens komen dan 'waarschuwingen' als: 'Succes? Trouw aan jezelf blijven' of 'Missie? Tegen elk cliché in'. In combinatie met succesvolle voorbeelden van de schrijver lijkt het alsof het starten van een bedrijf een kleinigheidje is dat je er wel even bij kunt doen. In hoofdstuk vijf wordt gepleit voor het voeren van een bedrijf naast een (drukke?) baan. Uiteraard is niets onmogelijk in het ondernemerschap, maar deskundigen wijzen erop dat een bedrijf oprichten een zware klus is. Volg je de adviezen niet, is de kans op succes gering. In zijn boek spreekt de auteur over het realiseren van een droom. Wie zich niet met hart en ziel op de oprichting stort, ziet zijn droom al snel verloren gaan. Wel een prettig leesbaar boek met enkele praktische tips.

Specificaties

Nederlands | 9789047010449 | 221 pagina's

Titel De start-up van 4 uur per week : je droom realiseren zonder ontslag te nemen
Auteur Felix Plötz
Secundaire auteur Ingrid B. Ottevanger
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Business Contact, [2017]
Overige gegevens 221 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Das 4-Stunden-Startup. - Berlin : Econ, 2016
ISBN 9789047010449
PPN 407724133
Rubriekscode 360.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Startende ondernemingen; Ondernemerschap
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Startende ondernemingen