Koningin van de schaduw
Boek

Koningin van de schaduw ([2017])/ Sarah J. Maas, vertaling [uit het Engels]: Gerdien Beelen, Anne-Marieke Buijs, Willeke Lempens

Celaena keert terug naar het koninkrijk. Niet meer als slaaf, maar om haar naasten te wreken en het koninkrijk van de ondergang te redden. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Toen Sarah Maas op haar 16e haar eerste fantasyroman begon te schrijven, kon ze nog niet vermoeden dat het zo'n populaire reeks zou gaan worden. Net als Maas, groeit hoofdpersoon Celaena met elk deel. In dit vierde deel heeft ze zichzelf de naam Aelin gegeven. Na alle verschrikkingen die ze heeft meegemaakt, distantieert ze zich daarmee van de naïeve persoon die ze vroeger was. Ze weet inmiddels wat voor bruut haar koning is en heeft daar een hoge prijs voor betaald. Nu is het tijd voor wraak en voor het redden van het koninkrijk. Gezien de dikte is dit deel, net als voorgaande, voor fijnproevers. Het taalgebruik en de schrijfstijl is aantrekkelijk; wat doorlezen aanmoedigt. Er gebeurt veel, maar er is ook heel erg veel dialoog en diverse personages. Het hoofd erbij houden is dus noodzakelijk. Zij die dit doen krijgen daarvoor een sterk verhaal terug en groeien mee met deze jonge getergde heldin, die met goede en mindere eigenschappen herkenning en menselijkheid zal oproepen bij lezers. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022580271 | 634 pagina's

Titel Koningin van de schaduw
Auteur Sarah J. Maas
Secundaire auteur Gerdien Beelen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2017]
Overige gegevens 634 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Queen of shadows. - London : Bloomsbury Publishing Inc., (c)2015
ISBN 9789022580271
PPN 407878254
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De glazen troon
Boek

De glazen troon (2014-...)

vol. dl. 4
Uitgeleend
Sarah J. Maas