Hoe zwaar is licht
Boek

Hoe zwaar is licht meer dan 100 dringende vragen aan de wetenschap ([2017])/ samenstelling Beatrice de Graaf en Alexander Rinnooy Kan

Hoe bang moeten we voor terrorisme zijn? Hoe meet ik zelf mijn gezondheid? Wat is het vreemdste dier? De huidige stand van de wetenschap in 100 antwoorden van Nederlandse wetenschappers.

Recensie

Deze bundeling van gevarieerde onderwerpen gaat over 'de wetenschap' in het algemeen. In korte hoofdstukken beantwoorden gerenommeerde Nederlandse wetenschappers (alfabetisch geordend) - jong/oud, aanstormend/gevestigd, alfa/bèta/gamma - ruim honderd prangende vragen. Gekozen is uit de ca. 12.000 vragen, van zowel leken (individueel en in clubverband) als van wetenschappers, die sinds 2015 waren verzameld via de database van de Nationale Wetenschapsagenda. Dit boek is een reflectie van de huidige stand van de wetenschap. De vraagstukken lopen uiteen van luchtig tot fundamenteel en van praktisch tot theoretisch. Elk hoofdstuk, met samenvattende oneliner in grote druk, bevat een grijs kader waarin informatie wordt gegeven over de desbetreffende wetenschappelijk geschoolde auteur(s). Het populairwetenschappelijke werk is boeiend en heeft een helder taalgebruik; soms voetnoten. Met enkele illustraties in zwart-wit. Goede lay-out en bladspiegel, met tekst in twee kolommen.

Specificaties

Nederlands | 9789460034435 | 336 pagina's

Titel Hoe zwaar is licht : meer dan 100 dringende vragen aan de wetenschap
Secundaire auteur Beatrice de Graaf ; A.H.G. Rinnooy Kan
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Balans, [2017]
Overige gegevens 336 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789460034435
PPN 407620257
Rubriekscode 506
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wetenschap; Wetenswaardigheden ; Natuurwetenschappen; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Natuur-wetenschappen