Het kleine zeilboek
Boek

Het kleine zeilboek ([2016])/ J. Peter Hoefnagels, tekeningen van Pieter Berkel ; redactie en bewerking: Peter Veen, Emmen

Kennismaking met basistechnieken en termen van de zeilsport. Zaken als materiaal, inrichting en regels komen aan bod. Met illustraties in zwart-wit en lichtblauw. Voor beginnende zeilers vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit zeilboek is, zoals de auteur aangeeft, een uitstekend hulpmiddel om kennis te maken met de zeilsport. Het boek is een praktische leidraad bij het volgen van watersportcursussen van de Commissie Watersport Opleidingen van verschillende instanties zoals HISWA en ANWB. De auteur besteedt aandacht aan materialen, terminologie, veiligheid en regelgeving. Daarna nodigt hij de lezer uit om aan boord te gaan en de meer praktische vervolgstappen te nemen. Uiteindelijk zal de lezer/beginnend zeiler zelfstandig in staat moeten zijn om bij rustig weer op plassen en meren te kunnen zeilen. De theorie wordt begeleid door vele zwart-witillustraties. Voor de gehele vormgeving (inclusief illustraties) is een lichtblauwe steunkleur gebruikt. Overzichtelijke tekstblokken met tussenkopjes en helder taalgebruik in vrij korte zinnen. Achter in het boek zijn verschillende watersportgerichte EHBO-tips opgenomen, alsmede een alfabetisch trefwoordenregister. Zeer volledige handleiding voor beginnende zeilers. Zevende licht herziene druk* met nieuw omslag. Vanaf ca. 13 jaar. Voor gevorderden is er een uitgebreidere uitgave van dezelfde auteur: 'Het zeilboek' (6e herziene druk, 2016)**.

Specificaties

Nederlands | 9789064106194 | 144 pagina's

Titel Het kleine zeilboek
Auteur J. Peter Hoefnagels
Secundaire auteur Pieter Berkel ; Peter Veen
Type materiaal Boek
Editie 7e herziene druk;
Uitgave Haarlem : Hollandia, [2016]
Overige gegevens 144 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk: Huizen : het Goede Boek, 1997 - Met index
ISBN 9789064106194
PPN 401633268
Rubriekscode 617.81
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeilen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Zeilen