Mijn kleine zusje
Boek

Mijn kleine zusje ([2017])/ Astrid Desbordes, Pauline Martin

Een jongetje hoort dat hij een zusje krijgt. Hij vraagt zich af hoe ze eruit zal zien als ze klaar is. Hij ontdekt dat het best leuk is en hoopt dat ze niet te snel groot wordt. Prentenboek met fijne tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 19/11/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken kleuters DESB

Recensie

In dit vertederende prentenboek vertelt een jongetje over de komst van zijn kleine zusje. De tekst kenmerkt zich door een grote helderheid en veel gevoel voor humor, zoals in de beginregels: 'Op een dag vertelden mama en papa me dat ik een klein zusje kreeg. Ik kon me niet herinneren dat ik daar om had gevraagd. Maar ik vond het wel leuk.' Voor andere grote broers of zussen in spe is dit boekje een perfecte voorbereiding met veel herkenbare situaties: over de buik van mama die wel een voetbal lijkt (maar wel een gekke voetbal, want er groeien voetjes in), over een piepklein zusje dat toch wel heel veel plaats kan innemen en over het allerleukste van een klein zusje: namelijk dat je haar grote broer (of zus) kunt zijn. De eenvoudige illustraties zijn getekend met fijne, dunne lijnen en ingekleurd in zachte tinten. Ze bevatten relatief weinig details en de tekst, meestal een of twee regels per pagina, is er in een duidelijke schreefletter in gedrukt; prettige rustige bladspiegel. De schrijfster en illustratrice publiceerden eerder samen 'Mijn lieverdje'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044829150

Titel Mijn kleine zusje
Auteur Astrid Desbordes
Secundaire auteur Pauline Martin
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2017]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Colofon vermeldt: tekst: Astrid Desbordes/illustraties: Pauline Martin - Vertaling van: Un amour de petite soeur. - Paris : Albin Michel Jeunesse, (c)2016
ISBN 9789044829150
PPN 408123613
Thematrefwoord Gezinsuitbreiding
Taal Nederlands