Roodbaard
Boek

Roodbaard de schrik van de zeven zeeën. Deel 8 ([2016])/ Jean-Michel Charlier, scenario Jean-Michel Charlier ; tekeningen Jijé & Lorg ; redactie Mat Schifferstein en Arend Jan van Oudheusden ; vertaling [uit het Frans] 'Het hellevuur' Mariella Manfré ; vertaling [uit het Frans] 'Het eiland van de verdwenen schepen' en dossiers Arend Jan van Oudheusden

Recensie

Achtste deel van de heruitgave van de serie 'Roodbaard' waarin twee verhalen zijn gebundeld plus veel extra materiaal, onder meer over vader en zoon Gillain (beter bekend als Jijé en Lorg) die als tekenaars de serie even hebben voortgezet. Het eerste verhaal 'Het hellevuur' is de afsluiting van een vierdelige cyclus, die in het zesde deel van de integrale editie was begonnen. Erik probeert de ontvoerde Caroline de Muratore terug te brengen naar Mantua om zo te voorkomen dat dit Italiaanse hertogdom bij Oostenrijk wordt gevoegd. De beeldschone Caroline is echter in handen van de Moren gevallen en wordt naar Istanboel getransporteerd. Er wordt een ongunstig beeld van moslims als aartsvijanden gegeven, zoals vroeger te doen gebruikelijk was. Het tweede verhaal, 'Het eiland van de verdwenen schepen', is het begin van een nieuwe cyclus, waarin Erik op zoek gaat naar Roodbaard, die op weg was naar Tortuga, maar daar nooit is aangekomen. Roodbaard blijkt op zoek te zijn gegaan naar een Spaanse schat op aanwijzingen van de onbetrouwbare Piet Gouda. In realistische stijl getekende, ingekleurde stripverhalen met grote aandacht voor de historische achtergrond. Zeer veel tekst. Spannend verhaal. Geweldsscènes.

Specificaties

Nederlands | 9789089881120 | 142 pagina's

Titel Roodbaard : de schrik van de zeven zeeën. Deel 8
Uniforme titel Het hellevuur Het eiland van de verdwenen schepen
Secundaire auteur Jije ; Lorg ; Jean-Michel Charlier ; Mat Schifferstein ; Arend Jan van Oudheusden ; Mariella Manfré
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Sherpa, [2016]
Overige gegevens 142 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Beeldverhaal - Vertaling van: Barbe-Rouge. - Paris : Dargaud, (c)2016. - (Intégrale ; 8) - Bevat: Het hellevuur. - Vertaling van: Raid sur la corne d'or. - orspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Harko magazines, 1979. - (De nieuwe avonturen van Roodbaard ; 18) ; Het eiland van de verdwenen schepen. - Vertaling van: L'île des vaisseaux perdus. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Harko magazines, 1980. - (De nieuwe avonturen van Roodbaard ; 19)
ISBN 9789089881120
PPN 405486324
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Zeerovers
Taal Nederlands