Het kleine draakje Kokosnoot in het spookkasteel
Boek

Het kleine draakje Kokosnoot in het spookkasteel (2016)/ Ingo Siegner, vertaling [uit het Duits]: Siska Lernout ; algemene bewerking: Catalina Steenkoop

Draakje Kokosnoot en Matilda gaan 's nachts schuilen in kasteel Klippenstein. Maar dan zien ze ineens een spook zonder hoofd. Zouden ze haar kunnen verjagen? Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De vriendjes Kokosnoot en Matilda lopen urenlang door het Klippenwoud om drakenkruid te zoeken, als ze opeens bij kasteel Klippenstein uitkomen. Ze hopen hier te kunnen uitrusten, maar in plaats daarvan begint het te spoken in het kasteel en in het bos eromheen. Daar moet iets aan gedaan worden, vinden Kokosnoot en Matilda. Zouden ze de onrustige spoken tot bedaren kunnen brengen? Dit leuke en spannende leesboekje met aantrekkelijk omslag is alweer de tiende titel uit de serie over draakje Kokosnoot. Het verhaal bevat redelijk veel tekst (geschreven in de tegenwoordige tijd) die ondersteund wordt door grote, kleurige illustraties en is ingedeeld in zeven hoofdstukken. Het fantasieverhaal waarin draken en dieren kunnen handelen als mensen, zal de beoogde doelgroep gegarandeerd aanspreken. De uitgave is goed vertaald uit het Duits. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059242579 | 72 pagina's

Titel Het kleine draakje Kokosnoot in het spookkasteel
Auteur Ingo Siegner
Secundaire auteur Siska Lernout ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, 2016
Overige gegevens 72 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Der kleine Drache Kokosnuss im Spukschloss. - München : cbj, (c)2008. - (Der kleine Drache Kokosnuss)
ISBN 9789059242579
PPN 407845569
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Spoken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het kleine draakje Kokosnoot
Boek

Het kleine draakje Kokosnoot (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Ingo Siegner