Mijn bijbel
Boek

Mijn bijbel met meer dan 50 bijbelverhalen! ([2016])/ door Juliet David, illustraties door Elina Ellis ; vertaald [uit het Engels] door Jonna Angenent

Ruim vijftig verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament worden heel kort naverteld. Vrij kleine uitgave met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie

In deze vrij kleine, bijna vierkante uitgave worden ruim vijftig Bijbelverhalen in chronologische volgorde in het kort naverteld. Gestart wordt met het scheppingsverhaal en afgesloten met de hemelvaart van Jezus. Er zijn 37 verhalen uit het Oude en 19 uit het Nieuwe Testament opgenomen. Het taalgebruik is zoveel mogelijk afgestemd op jonge kinderen, hoewel sommige woorden/zinnen wel uitgelegd moeten worden (o.a. lepra, belastinginner). De verhalen zijn erg beknopt, zodat er van de essentie weinig overblijft (bv. Sara die lacht, omdat ze te oud is om kinderen te kunnen krijgen: even later kreeg Sara een jongetje). De illustraties, veelal over een dubbele bladzijde, zijn kleurrijk. Personen zijn vrij onnatuurlijk getekend; ze hebben erg grote neuzen en de mannen meestal gezichtsbedekkende baarden. Bevat inhoudsopgave met alle bijbelverhalen. Auteur publiceerde veel Bijbelverhalen voor jonge kinderen. Beste keuze voor deze leeftijdscategorie blijft de 'Kijkbijbel'* (19e dr., 2013) van Kees de Kort. Eventueel om voor te lezen aan kinderen van ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033833236 | 160 pagina's

Titel Mijn bijbel : met meer dan 50 bijbelverhalen!
Auteur Juliet David
Secundaire auteur Elina Ellis ; Jonna Angenent
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Media, [2016]
Overige gegevens 160 pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaling van: My little picture bible. - Oxford : Lion Hudson/Tim Dowley Associates, (c)2014
ISBN 9789033833236
PPN 405927002
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kleuterbijbels
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel