Frantz
DVD

Frantz ([2017])/ un film de François Ozon

In 1919 bezoekt een jonge Duitse vrouw elke dag het graf van haar gesneuvelde geliefde. Daar ontmoet ze een Fransman die vertelt dat hij een vriend van haar geliefde was.

Aanwezigheid

Recensie

Duits-Frans drama van François Ozon (Jeune & jolie; Potiche) met Pierre Niney (Yves Saint Laurent) en Paula Beer. In 1919 bezoekt de jonge Duitse vrouw Anna elke dag het graf van haar verloofde Frantz die aan het front in Frankrijk gesneuveld is. Op een dag merkt ze dat een onbekende jongeman ook bloemen op het graf legt. Het is de Fransman Adrien, die ook in de oorlog vocht en vertelt dat hij een vriend van Frantz was. De dorpsgenoten zijn wantrouwend tegenover deze 'moordenaar', maar langzaam ontstaat er toenadering tot Anna en later ook tot haar ouders. Maar vertelt Adrien wel het echte verhaal over zijn relatie met Frantz? Het verhaal is geïnspireerd op de film 'Broken lullaby' (1932) van Ernst Lubitsch. De recensenten geven 4 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 1-12-'16): '(...) Ozon schreef een slim script, dat de kijker voortdurend op het verkeerde been probeert te zetten. (...) Frantz speelt een intrigerend spiegelspel, , dat onderstreept dat mensen niet zo verschillend zijn als de oorlogen die hen uiteendrijven ze doen geloven. Het zet ook aan het denken over leugens, waarheid, opoffering en vergeving. (...) Het maakt de film even aangrijpend en pijnlijk als actueel en complex.' Genomineerd voor een Gouden Beer in Berlijn.

Specificaties

Duits | 8718836863363

Titel Frantz
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Paula Beer ; Pierre Niney ; François Ozon
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (109 min.) - zwart-wit, kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Paula Beer, Pierre Niney, Ernst Stötzner, Marie Gruber. - Duits en Frans gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Mandarin Production, 2016
ISBN 8718836863363
PPN 40850305X
Thematrefwoord Wereldoorlog I
Taal Duits