Mako mermaids. Het complete 1e seizoen
DVD

Mako mermaids. Het complete 1e seizoen ([2017])

De 16-jarige Zac valt per ongeluk in de Maanpoel op het eiland Mako en krijgt zeemeermankrachten. De drie zeemeerminnen Sirena, Nixi en Lyla worden naar de mensenwereld gestuurd om Zac zijn krachten weer af te nemen. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

De Australische televisieserie 'Mako mermaids' is een spin-off van de serie 'H2o: just add water'*, maar met een heel ander verhaal. De drie zeemeerminnen Sirena, Nixi en Lyla maken deel uit van een groep zeemeerminnen die leeft in de zee rond het vulkaaneiland Mako. Op een nacht tijdens de volle maan hebben ze opdracht te zorgen dat geen mensen op het eiland komen. Maar de 16-jarige Zac, die met een vriend op het eiland kampeert, valt per ongeluk in de maanpoel en krijgt magische krachten: hij kan water manipuleren. Ook verandert hij bij aanraking met water in een zeemeerman. De drie vriendinnen worden naar de mensenwereld gestuurd om Zac zijn krachten weer af te nemen. Het leven als mens valt hen niet mee. Emily Ashby (commonsensemedia.org) vindt dat de serie een positieve boodschap brengt over vriendschap, respect, eigenheid en niet op de eerste indruk afgaan en veel leuke momenten heeft rond de onhandige zeemeerminnen als 'vissen op het droge'. Zij geeft 3 sterren. Uitgezonden door Netflix en Disney Channel. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8717344760607

Titel Mako mermaids. Het complete 1e seizoen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Evan Clarry ; Chai Romruen ; Lucy Fry
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just4Kids, [2017]
Overige gegevens 4 dvd-video's (26 × 26 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Chai Romruen, Lucy Fry, Ivy Latimer, Amy Ruffle. - Regisseurs onder andere: Evan Clarry. - Nederlands gesproken - Videoversie van de televisieserie: Australië : Jonathan M. Shiff Productions, (c)2013
ISBN 8717344760607
PPN 408643625
Genre sprookjes
Thematrefwoord Zeemeerminnen
Taal Nederlands