Het wensvisje
Boek

Het wensvisje ([2017])/ Loek Koopmans

Een arme visser vangt een wensvisje, maar na elke wens wil zijn vrouw steeds meer. Bewerking van het sprookje van Grimm. Prentenboek met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 23/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Weten - Sprookjes en volksverhalen SPROOKJES KOOP

Recensie

Een visser en zijn vrouw leven eenvoudig en wonen in een omgekeerde pot vlakbij zee. Op een dag vangt de visser een vis die kan praten, die hem smeekt hem weer in het water te gooien. De vrouw van de visser denkt dat het een wensvisje is en draagt haar man op terug te gaan naar de vis om te vragen om een betere woning. De vis vervult de wens, maar de vrouw wil steeds meer. Dit sprookje over hebzucht is een bewerking van 'Van de visser en zijn vrouw' van de Gebroeders Grimm. Het prentenboek bevat ruimtelijke, zachtgekleurde illustraties. De boodschap van het verhaal, om niet te veel te willen wensen, komt aan het eind goed naar voren. Door de herhaling van het rijmpje van de visser, zal het jonge kinderen aanspreken. Het werk van de schrijver en illustrator werd in het verleden al meerdere malen bekroond binnen de Nederlandse Vereniging van Illustratoren. Geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar, maar het verhaal zal zowel bij jong als oud in de smaak vallen.

Specificaties

Nederlands | 9789060388105

Titel Het wensvisje
Auteur Loek Koopmans
Secundaire auteur Jacob Grimm ; Wilhelm Grimm
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Christofoor uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 27 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd naar een sprookje van de gebroeders Grimm. - Gebroeders Grimm zijn Jacob en Wilhelm Grimm
ISBN 9789060388105
PPN 407657738
Rubriekscode Duits 863
Genre sprookjes
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hebzucht
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes