Eerste leven
Boek

Eerste leven (maart 2017)/ Gena Showalter, vertaling [uit het Engels] Valérie Janssen ; bewerking: Katya Kholyapina

Ten (17, ik-figuur) kan niet kiezen of ze in een volgend leven in het gelukzalige Myriad of rechtvaardige Troika wil leven. Daarom is ze een Unsigned en laten haar ouders haar in een gruwelijk tehuis plaatsen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ten (17, ik-figuur) leeft in een toekomstige wereld, in haar Firstlife. Dat is een soort oefening, want na je dood begint het échte leven, het Everlife. Daarvoor moet je uit twee koninkrijken kiezen: Myriad (gelukzaligheid) of Troika (rechtvaardigheid, structuur). Omdat Ten niet wil kiezen en daarom een Unsigned is, laten haar ouders haar in een gesticht plaatsen. Daar is het gruwelijk! Ze sluit vriendschap met Bow, en later met Sloan, die elk hun eigen agenda hebben. Als Ten ontsnapt, proberen twee aantrekkelijke, sexy rivalen haar te recruteren. De auteur van 'The White Rabbit Chronicles' schrijft het eerste deel van een dystopische sf-serie. Het duurt even voor de lezer greep op het verhaal heeft, maar dat is de moeite waard. Dit is een spannende roman met actie (gevechten, een vliegtocht, enge monsters), wat humor en romantiek en de nodige twists. Ten is een sterke heldin (geobsedeerd door getallen) die niet opgeeft in liefde en vriendschap, ook niet als het erg moeilijk wordt. Een bizarre rol is er voor haar ouders en tante. Het slot is heftig en veelbelovend voor het tweede deel. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402723403 | 446 pagina's

Titel Eerste leven
Auteur Gena Showalter
Secundaire auteur Katya Kholyapina ; Valérie Janssen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins Young Adult, maart 2017
Overige gegevens 446 pagina's - 22 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Harlequin Books SA - Vertaling van: Firstlife. - Toronto : Harlequin Enterprises Limited, (c)2016
ISBN 9789402723403
PPN 407903143
Genre science-fiction
Thematrefwoord Dystopieën
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Everlife
Boek

Everlife (2018)

vol. 1
Uitgeleend
Gena Showalter