Gouden zoon
Boek

Gouden zoon ([2017])/ Pierce Brown, vertaald [uit het Engels] door Carla Hazewindus

Darrow (21) is als Rode, de laagste klasse op Mars, geinfiltreerd bij de Gouden. Hij is nu bevelhebber van de oorlogsvloot van Nero au Augustus. Darrow is nog altijd vastbesloten de heerschappij van de Gouden omver te werpen. Maar wie kan hij vertrouwen? Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vier jaren zijn verstreken sinds Darrow (21) van Rode is gemodelleerd naar Gouden. Hij is bevelhebber van de oorlogsvloot van Nero au Augustus. Als de Bellona's deze strijd winnen, laat Augustus Darrow los. Anderen kunnen nu op zijn contract bieden en Darrow vreest voor zijn leven. Hij sluit daarom een duivels pact met Augustus' zoon Jakhals. Darrow wil wraak en vernedert zijn aartsrivaal Cassius Bellona. Dit is het begin van een oorlog die voor Darrow maar een doel heeft; de heerschappij van de Gouden omverwerpen. Darrow komt wel in gewetensnood. Hij neemt vrienden in vertrouwen en vertelt over zijn afkomst, maar doet hij daar verstandig aan? Het verhaal begint vol vaart en is onvoorspelbaar. De auteur schrijft beeldend waardoor Darrows ruimtewereld in het zonnestelsel tot leven komt. Voor goed begrip moet de lezer ook het eerste deel van de trilogie* kennen. Verhaalpersonen hebben verschillende namen en spreken regelmatig Latijn. Voor in het boek staat een schema van de kleurengemeenschap en een namenlijst. Het slot is zinderend en onverwacht en stelt zeker niet teleur. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024570980 | 543 pagina's

Titel Gouden zoon
Auteur Pierce Brown
Secundaire auteur Carla Hazewindus ; Joel Daniel Phillips
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2017]
Overige gegevens 543 pagina's - 22 cm
Annotatie Kaarten/illustraties: Joel Daniel Phillips - Vertaling van: Golden son. - Hodder & Stoughton, 2015. - (The Red rising trilogy ; book two)
ISBN 9789024570980
PPN 407940529
Genre science-fiction
Thematrefwoord Verzet ; Buitenaards leven ; Dystopieën
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Mars trilogie
Boek

De Mars trilogie (2016-...)

vol. bk. 2
Uitgeleend
Pierce Brown