Dagboek van een vlogger
Boek

Dagboek van een vlogger ([2017])/ T. Collins, illustraties: Katie Abey ; vertaling [uit het Engels]: Marie Lotte Hagen

Olivia (ik-figuur) gaat vloggen om geld te verdienen voor de schoolreis naar New York. Helaas heeft ze totaal geen uitstraling! Daarom huurt ze een ander meisje in om haar te spelen. Hoe lang zal dat goed gaan? Dagboek met grappige zwart-witte tekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Olivia (ik-figuur) zit op een nieuwe school, maar maakt daar geen vrienden. Mede door geldgebrek begint ze dan maar een vlogkanaal. In feite schrijft ze er alleen maar de teksten voor en huurt, voor tien euro per filmpje, als stand-in haar beter ogende klasgenootje Emma in, die op het gelijknamige kanaal Destiny gaat heten. Het duurt even voordat de eerste positieve reacties en volgers binnenkomen, maar dan gaat het opeens hard. Hoe lang gaat dat goed? Dit luchtige verhaal van de auteur van de bekende (Romeinse) dagboekserie is grotendeels in dezelfde stijl en opmaak vervaardigd. Het geheel leest als een trein en Olivia blijkt een opvallend eenvoudig en sympathiek meisje, dat eigenlijk alleen maar uit is op vriendschap. Het dagboek eindigt met de overduidelijke boodschap dat jezelf-blijven toch altijd het beste is. De pagina's bevatten relatief weinig tekst, onder andere vanwege de vele alinea's en witregels en de vrij grote quasi-schrijfletters. Hier en daar staat ter illustratie een klein zwart-wit, stripachtig tekeningetje. Onderhoudend, eigentijds verhaal over een vlogmeisje dat uiteindelijk zichzelf durft te zijn. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021677248 | 216 pagina's

Titel Dagboek van een vlogger
Auteur Tim Collins
Secundaire auteur Katie Abey ; Marie Lotte Hagen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2017]
Overige gegevens 216 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Confessions of an online sensation. - London : Michael O'Mara Books Limited, (c)2017. - (The Vlogger Diaries)
ISBN 9789021677248
PPN 407967753
Thematrefwoord Vloggen ; Dagboeken ; Vriendschap
Taal Nederlands