Ragdoll
Dwarsligger

Ragdoll (februari 2017)/ Daniel Cole, vertaald [uit het Engels] door Roelof Posthuma

Rechercheur William 'Wolf' Fawkes van de Metropolitan Police in Londen probeert met twee collega's de moordenaar te vinden die de resten van zijn slachtoffers tot een lappenpop aan elkaar naait.

Aanwezigheid

Recensie

De labiele rechercheur William 'Wolf' Fawkes van de Metropolitan Police in Londen is lang psychologisch onderzocht en behandeld nadat hij de door de jury niet-schuldig verklaarde seriemoordenaar Khalid in de rechtszaal aanviel. In 2014, net terug, wordt hij op de zaak gezet van een dader die stoffelijke resten van zes slachtoffers aan elkaar naaide tot een soort lappenpop. In deze zaak werkt hij samen met rechercheurs Emily Baxter en de jonge Alex Edmunds. Op de plaats delict ziet hij dat het hoofd van de lappenpop het hoofd is van Khalid die vergiftigd blijkt te zijn. Kort daarna krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met de namen van de volgende zes slachtoffers én de data waarop ze vermoord zullen worden. De vroegere Britse ambulancebroeder (1983) debuteert met deze enthousiast besproken thriller die een bestseller is en waarvan de rechten aan veel landen zijn verkocht. De gecompliceerde plot wordt verbazend zeker uitgewerkt tot een meeslepende misdaadroman die met steeds nieuwe ontwikkelingen en enige humor superspannend toewerkt naar een bloedstollende en zeer overtuigende ontknoping. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789049805517 | 713 pagina's

Titel Ragdoll
Auteur Daniel Cole
Secundaire auteur Roelof Posthuma
Type materiaal Dwarsligger
Uitgave [Amsterdam] : Dwarsligger®, februari 2017
Overige gegevens 713 pagina's - 12 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Uitgeverij Luitingh-Sijthoff - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, (c)2017 - Vertaling van: Ragdoll. - London : Trapeze, (c)2016
ISBN 9789049805517
PPN 409017450
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dwarsligger
Boek

Dwarsligger (2009-...)

vol. 445
Uitgeleend