De tijd zal het leren
Boek

De tijd zal het leren Een geheim verleden. Een verborgen bestemming. Een strijd om de waarheid (2016)/ Jeffrey Archer, vertaling [uit het Engels]: Joost van der Meer en William Oostendorp

Door zijn zangtalent kan een arme jongen uit Bristol een uitstekende opleiding krijgen, waarbij hij desondanks wordt tegengewerkt door een rijke industrieel.

Aanwezigheid

Recensie

Het eerste deel in 'De Clifton-serie', een serie over twee Engelse families en de daaropvolgende generaties. Harry Clifton komt in 1920 als kind van een arme havenarbeider en een serveerster in Bristol ter wereld. Dankzij zijn zangtalent en uitzonderlijk goede verstand kan hij gaan studeren en komt hij in een andere wereld terecht. Hij raakt bevriend met de zoon van de plaatselijke scheepsmagnaat en leert zich te handhaven in diens milieu. Als hij bijna volwassen is, komt hij erachter dat zijn vader niet in de oorlog is omgekomen, zoals hem altijd is verteld, én dat zijn vader ook mogelijk niet zijn biologische vader is. Het is 1939, zijn leven staat op zijn kop en de wereld vat langzaam vlam. Vlot geschreven, meeslepend en intrigerend verhaal met goed uitgewerkte karakters in een historische setting. Het verhaal wordt verteld vanuit de verschillende hoofdrolspelers waardoor je als lezer af en toe het gevoel krijgt over geheime informatie te beschikken. De Britse oud-politicus/auteur Jeffrey Archer (1940) verstaat de kunst van het verhalen vertellen als geen ander. Wordt gevolgd door: 'Van vader op zoon'*.

Specificaties

Nederlands | 9789022576212 | 365 pagina's

Titel De tijd zal het leren : Een geheim verleden. Een verborgen bestemming. Een strijd om de waarheid
Auteur Jeffrey Archer
Secundaire auteur Joost van der Meer
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Amsterdam : Boekerij, 2016
Overige gegevens 365 pagina's - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2015 - Vertaling van: Only time will tell. - London : Macmillan, 2011. - (The Clifton chronicles ; v. 1)
ISBN 9789022576212
PPN 398125317
Genre familieroman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Clifton-kronieken
Boek

De Clifton-kronieken (2015-...)

vol. 1
Uitgeleend
Jeffrey Archer