Je leven op het spel [Makkelijk lezen]
Boek

Je leven op het spel [Makkelijk lezen] ([2016])/ Christina Wahldén, vertaling [uit het Zweeds]: Paulette van der Voet ; redactie: Eenvoudig Communiceren

Het broertje van Lea wil ook naar Nederland vluchten, maar op de boot van Libië naar Lampedusa breekt brand uit. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden.

Aanwezigheid

Recensie

Een helaas zeer actueel onderwerp in de Makkelijk Lezen-serie 'De Leesstraat'. Bootvluchteling Lea heeft met man en kinderen een goed leven opgebouwd in Nederland. Haar broertje belt dat hij ook wil komen. Op een gammele boot gaat hij met meer dan 500 andere vluchtelingen uit Eritrea, Somalië en Syrië richting Lampedusa. Midden op zee valt de motor uit. Als de boot in brand vliegt, verdrinken 359 mensen. Lea vliegt naar Italië en neemt het lichaam van haar broertje mee naar Nederland. Ze steekt een kaarsje aan bij zijn foto. Zo is hij toch nog thuis bij haar. Een verdrietig verhaal in zes korte hoofdstukken, gebaseerd op de bootramp van 3 oktober 2013. Door de sobere verteltrant maakt het grote indruk. Voorzien van een verantwoording in het nawoord en tips voor websites met meer informatie. Taalniveau A1/A2. Aanbevolen voor volwasseneneducatie, NT2- en mbo-leerlingen. Met het keurmerk Makkelijk Lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789086962730 | 53 pagina's

Titel Je leven op het spel [Makkelijk lezen]
Auteur Christina Wahldén
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Paulette van der Voet
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2016]
Overige gegevens 53 pagina's - 18 cm
Annotatie Vertaling van: Med livet som insats. - Helsingborg : Nypon Förlag AB, (c)2016
ISBN 9789086962730
PPN 40848277X
Thematrefwoord Vluchtelingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Leesstraat
Boek

De Leesstraat (2016-...)

vol.
Uitgeleend