Napels & de Amalfikust
Boek

Napels & de Amalfikust (2016)/ tekst: Jack Altman, vertaling [uit het Engels]: Maarten Schellekens ; herziening 2016: Esther van Veen

Recensie

De kleinere variant van de Wat & Hoe Reisgids. Kleine pockets met veel kleurenfoto's. De kaften bestaan uit uitklapbare plattegronden en kaarten. Het kenmerk van de gidsen is beknoptheid. De introductie in het gebied is minimaal met puntsgewijze opsommingen met weetjes, gevolgd door een Reiswijzer (12 pagina's) met algemene informatie. Daarna de Top 10-selectie waarin in telkens twee pagina's de belangrijkste bezienswaardigheden worden vermeld met website, foto, klein stukje tekst en praktische gegevens. Dan de "beste" cafés, lunchadressen, restaurants, musea, kerken, winkels etc. en een wandelroute. Daarna een wat uitgebreidere beschrijving van het historische centrum met de bezienswaardigheden en tips voor restaurants, hotels, uitgaan etc. gevolgd door informatie over de omgeving van Napels en de Amalfikust. De gids besluit met een algemeen register. Ideaal voor de korte vakantie. Duidelijke letter, de hoofdstukken worden met een gekleurde rand aangegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789021563602 | 158 pagina's

Titel Napels & de Amalfikust
Uniforme titel Napels en de Amalfikust Napels
Auteur Jack Altman
Secundaire auteur Maarten Schellekens ; Esther van Veen
Type materiaal Boek
Editie Derde, herziene druk;
Uitgave [Utrecht] : Wat & Hoe, 2016
Overige gegevens 158 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden - 17 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2013 - Met register - Vertaling van: Naples and the Amalfi Coast. - Basingstoke : AA Media Limited, (c)2009. - (Essential Spiral)
ISBN 9789021563602
PPN 405033389
Rubriekscode Italië 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Napels; Reisgidsen ; Amalfitaanse kust; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Italië (Napels)

Relaties/Serie

Wat & hoe
Boek

Wat & hoe (2008-...)

vol. Napels & de Amalfikust
Uitgeleend