De ponyparty
Boek

De ponyparty (2016)/ Nico De Braeckeleer, redactie NL: Emile Salomon ; algemene redactie en bewerking: Catalina Steenkoop ; cover en illustraties: Kristel Van Steenbergen

Amélie zit sinds kort op ponyles en wil haar verjaardagsfeestje op de manege houden. Maar Hanne is bang voor paarden en Fleur wil bij haar vriendje Mats zijn. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit vierde deel uit de serie 'Hartsvriendinnen'* lijkt op het eerste gezicht een echt paardenboek te zijn. De titel en de illustratie op de omslag geven het gevoel dat het om een 'Penny-verhaaltje' gaat, maar niets is minder waar. Het gaat vooral om de belevenissen van drie vriendinnen. Fleur is verliefd op Mats en ze zijn onafscheidelijk. Hanne en Amélie missen haar daardoor bij alles wat ze doen. Sinds kort zit Amélie op ponyles en ze bedenkt dat ze haar verjaardagsfeestje op de manege wil houden. Maar Hanne is bang voor paarden, omdat ze ooit van een draaimolenpony is gevallen, en Fleur wil bij Mats zijn. Soms staat er een fout in de tekst. Zo heeft Amélie op blz. 70 'morgen haar verjaardag' en blijkt later in het verhaal dat ze dit enkele dagen later heeft. Aantrekkelijk boek voor meiden, ook als ze geen echte paardenmeiden zijn. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059242258 | 127 pagina's

Titel De ponyparty
Auteur Nico De Braeckeleer
Secundaire auteur Emile Salomon ; Kristel Steenbergen
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Bakermat, 2016
Overige gegevens 127 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Naam illustrator in het colofon is foutief vermeld de juiste naam is: Kristel Steenbergen
ISBN 9789059242258
PPN 407884963
Thematrefwoord Verjaardagen ; pony's ; Verliefdheid ; Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Hartsvriendinnen
Boek

Hartsvriendinnen (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Nico De Braeckeleer