Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Frozen
Boek

Frozen magie van het noorderlicht : de reis ([2016])/ Suzanne Francis, uit het Engels vertaald door Henny van Gulik

Het is weer tijd voor de grote kristalceremonie in de Trollenvallei. Grootpabbie huldigt dan de jonge trollen die al hun kristallen van niveau één hebben verdiend. Er is echter een probleem: Grootpabbie is spoorloos verdwenen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen voor goede lezers vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De hoofdpersonen uit de animatiefilm 'Frozen' trekken in deze uitgave naar de Trollenvallei om een bijzondere kristalceremonie onder het mooie noorderlicht bij te wonen. Elk jaar huldigt Grootpabbie hier de trollen die al hun kristallen van niveau één hebben verdiend. Dit jaar hoort Kristoffs goede vriend Puk daar ook bij. Er zijn echter wat problemen: Grootpabbie is spoorloos en Puk heeft nog niet alle kristallen verdiend. Wat een drama! Zou het allemaal op tijd goed komen? Het verhaal is geschreven in de verleden tijd; de tekst is groot gedrukt en neergezet in een wit kader op een blauwe achtergrond. De zinnen zijn soms behoorlijk lang. Het kent twintig hoofdstukken. Elk hoofdstuk begint met dezelfde donkere, mysterieuze illustratie die ook op het omslag te vinden is, met de hoofdpersonen in silouette tegen een achtergrond van het noorderlicht. De eerste regel van elk hoofdstuk is blauw gekleurd en gedrukt in een afwijkend lettertype. Leuk en spannend fantasieverhaal voor een iets oudere doelgroep dat de meeste Frozen-uitgaven. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen voor goede lezers vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000354979 | 221 pagina's

Titel Frozen : magie van het noorderlicht : de reis
Uniforme titel De reis : magie van het noorderlicht Magie van het noorderlicht Disney Frozen
Auteur Suzanne Francis
Instelling /Disney Enterprises ; /Walt Disney Company
Secundaire auteur Henny van Gulik
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, [2016]
Overige gegevens 221 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Presentatie boven titel: Disney. - Colofon vermeldt: (c)Disney Enterprises, Inc. - Vertaling van: Journey to the lights. - Disney Enterprises, Inc., (c)2016
ISBN 9789000354979
PPN 407330089
Genre sprookjes
Thematrefwoord Verdwijningen ; Zoektochten ; sprookjesfiguren
Taal Nederlands