Keet!
Boek

Keet! dit ben ik (oktober 2016)/ concept: Koen Helder, illustraties: Piet Voordes ; redactie: Koen Helder ; eindredactie: Daniëlle Hartemink

Tien verhalen over Keet, de zangeres en presentatrice van Telekids. Ze gaat naar het strand, bakt een reuzenmuffin en wint op de kermis. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tien korte verhalen over actrice, presentatrice en zangeres Keet van RTL-Telekids. Met inleefbare situaties, zoals niet weten wat je aan moet trekken, muffins bakken, te vroeg ergens aankomen en op de kermis alle hoofdprijzen winnen. De tekst is voorzien van vele cartoonachtige illustraties. De jongvolwassen Keet wordt als slank tienermeisje weergegeven met een vriendelijk gezicht, blond haar en een heldere blik. Ook al spelen de belevenissen zich volgens de tekst af temidden van een mensenmenigte, alleen Keet wordt afgebeeld met soms een ander personage, zoals een verdrietig jongetje of een cassière. Op de schutbladen is behalve Keet ook haar huiskonijn te zien. De tekst bestaat uit korte zinnen die zich goed laten (voor)lezen; in een gemoedelijke schrijfstijl. Woorden als vlog, visagiste en outfit zijn binnen de context te begrijpen. Er is gewerkt met de tegenwoordige tijdsvorm, monologen, een speels schreefloos dyslexie-lettertype, hoofdletters en leestekens. Vrij grote uitgave met geïllustreerde inhoudsopgave, op glad papier. Om voor te lezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085673781 | 47 pagina's

Titel Keet! : dit ben ik
Secundaire auteur Koen Helder ; Piet Voordes
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Hilversum] : FC Klap, oktober 2016
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Op omslag: rtl telekids:) en: 10 vrolijke, kleurrijke Keet!-verhalen
ISBN 9789085673781
PPN 405399227
Genre verhalenbundel
Taal Nederlands