Het grote toernooi
Boek

Het grote toernooi ([2016])/ Alice Pantermüller, met illustraties van Daniela Kohl ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Hilde Nagel-Peters

Tina Talent wil heel graag beroemd worden. Zal ze dichteres worden, minigolfster of toch voetbalster tijdens het voetbaltoernooi op school? Maar dan verdwijnt doelman Jan. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tina Talent droomt ervan om een beroemd dichteres te worden en schrijft de hele dag - niet al te beste - gedichten. Het voetbaltoernooi waaraan haar klas meedoet kan haar dan ook gestolen worden. Ook volgens haar overleden overgrootoma Elodie (die alleen Tina kan zien) kan ze zich beter bezighouden met een discipline waarmee ze écht beroemd kan worden, net als alle andere vrouwen uit de familie. Met midgetgolf bijvoorbeeld. Tina begint voetbal zowaar leuk te vinden, al is het maar om de roze voetbalshirts die haar beste vriendin Iris voor de klas heeft geregeld. Maar Tina's echte talent blijkt toch ergens anders te liggen. Elk hoofdstuk opent met een van Tina's gedichten, weergegeven in een geschreven letter. Grappig en toegankelijk, maar wat oppervlakkig verhaal voor meisjes, boordevol pastelkleurige illustraties en speelse lettertypes. Op het achterplat staat een storende spelfout ('waanneer'). Derde deel van de uit het Duits vertaalde serie 'De vrolijke avonturen van Tina Talent'*, van dezelfde schrijfster van de vergelijkbare serie over Lotte Wirwar. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044747515 | 139 pagina's

Titel Het grote toernooi
Auteur Alice Pantermüller
Secundaire auteur Daniela Kohl ; Hilde Nagel-Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2016]
Overige gegevens 139 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Alle Pflaumen fliegen hoch - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2016. - (Linni von Links)
ISBN 9789044747515
PPN 407887741
Thematrefwoord Dichters ; Schoolleven ; Begaafdheid ; Verdwijningen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De vrolijke avonturen van Tina Talent
Boek

De vrolijke avonturen van Tina Talent (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Alice Pantermüller