Rood Rood Roodkapje
Boek

Rood Rood Roodkapje ([2016])/ Edward van de Vendel | Isabelle Vandenabeele

Moderne bewerking van het klassieke sprookje waarin Roodkapje de wolf naar haar oma stuurt om haar op te eten en daarna de wolf doodt. Prentenboek met grote linoleumsneden in zwart-wit met de steunkleur rood. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Een meisje heeft het liefst alles in het rood (behalve bietjes), omdat ze van rood vaak moest lachen. Haar dagen zijn echter grijs en elke dag moet ze van haar moeder naar haar grijze oma, die alleen maar klaagt. Op een dag ontmoet ze een groot zwart beest in het bos die ze naar haar oma stuurt en die deze opeet. Het meisje gaat erachter aan en met een bijl maakt ze een eind aan het leven van de wolf en kan ze aan haar eigen leven beginnen. Zeer bijzondere bewerking van het klassieke sprookje van Roodkapje, waarbij woord en beeld onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het verhaal begint met 'Er was eens' en daarmee verwacht de lezer het klassieke verhaal, maar al snel blijkt het verhaal een andere wending te krijgen. Het gruwelijke slot waarbij de wolf en dus ook de oma het moet ontgelden, verlost het meisje van de grijze invulling van haar bestaan: ze overwint haar angst en neemt haar leven in eigen hand. De paginagrote illustraties (linoleumsneden) in zwart-wit met de steunkleur rood sluiten uitstekend aan bij de sfeer van het verhaal. Een boek om met begeleiding te lezen. Een bijzonder, vierkant prentenboek met een redelijke hoeveelheid tekst in een vette letter van de reeds vele malen gelauwerde auteur. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462911802

Titel Rood Rood Roodkapje
Auteur Edward van de Vendel
Secundaire auteur Isabelle Vandenabeele
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2016]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst Edward van de Vendel en illustraties Isabelle Vandenabeele - Oorspronkelijke uitgave: (c)2003
ISBN 9789462911802
PPN 408695218
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands