Emma wil een broertje
Boek

Emma wil een broertje ([2016])/ Emy Geyskens & Kolet Janssen, illustraties: Aleksandra Krawczycka

Emma wil, net als haar vriendinnetje, heel graag een broertje. Maar wat als het bij mama en papa niet goed lukt? Prentvertelling over onvervulde (tweede) kinderwens, met korte informatie en paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie

Als haar vriendinnetje Leyla een broertje heeft gekregen, is Emma enthousiast. Wat is hij klein en lief. Emma is niet bij de baby weg te slaan en wil met hem spelen. 'Ik wil ook zo'n broertje', vertelt zij thuis. Zij wacht en wacht, maar mama's buik wordt maar niet dikker. Ongeduldig besluit Emma het zelf op te lossen en zij weet precies hoe. De reeks 'Laten we praten over ...'* biedt informatieve prentenboeken die een antwoord geven op vragen van jonge kinderen. Dit deel gaat in op de emotionele impact die een onvervulde (tweede) kinderwens op je kind kan hebben. Het verhaal van Emma geeft ouders, begeleiders en leerkrachten concrete aanknopingspunten voor een open gesprek. De situatie - gezien door haar ogen - is herkenbaar voor jonge kinderen. De tekst laat zich prettig voorlezen en is op wisselende, lege kleurvlakken in de afbeeldingen geplaatst. Normale druk. Kleurige illustraties over twee pagina's ondersteunen de tekst. Opvallend zijn de popachtige, wat stijve figuren met hun enorme hoofd en grote, ronde ogen. Lessuggesties zijn te downloaden. Kwam tot stand in samenwerking met het Expertisecentrum Kinderwens Vlaanderen. Geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059242555

Titel Emma wil een broertje
Uniforme titel Laten we praten over ... kinderwens
Auteur Emy Geyskens
Secundaire auteur Kolet Janssen ; Aleksandra Krawczycka
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Bakermat, [2016]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Expertisecentrum Kinderwens Vlaanderen. - Omslag vermeldt: Laten we praten over ... kinderwens
ISBN 9789059242555
PPN 407740449
Rubriekscode 418.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Enige kinderen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Enige kinderen

Relaties/Serie

Laten we praten over...
Boek

Laten we praten over... (2008...)

vol.
Uitgeleend