Detectivehond
Boek

Detectivehond (2017)/ geschreven door Julia Donaldson, met tekeningen van Sara Ogilvie ; vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

De hond van Jos (6 jaar) kan geweldig goed speuren. Als op een dag alle boeken op school gestolen zijn, gaat de hele klas van Jos achter Detectivehond aan, op zoek naar de dief. Oblong prentenboek met vrolijk gekleurde, grappige tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De lieve hond van de 6-jarige Jos, heeft een geweldig reukvermogen. Alles wat sloddervos Jos kwijt is, vindt Detectivehond terug. Elke maandag is een feestje, want dan mag de hond met Jos mee naar school en wordt ze voorgelezen door de kinderen. Maar op een maandagmorgen zijn alle boeken verdwenen. De speurneus van Detectivehond komt nu goed van pas. Alle kinderen en de meester volgen de hond door straten, langs een boerderij, een dierentuin, een 'afhaalitaliaan' en door een bos. Achter een oud hek vinden ze de dief. Dat blijkt niet zo'n slechterik als iedereen dacht. En dat brengt Detectivehond op een idee. Ze neemt iedereen weer mee, via dezelfde route, naar een groot gebouw waar de deuren open staan en duizenden boeken staan. Genoeg voor iedereen! De grote en kleine expressieve illustraties in heldere kleuren bevatten vele grappige details. Ze zijn gemaakt met gemengde techniek (o.a. pen, waterverf, potlood) en vormen een eenheid met de duidelijk gedrukte en prettig voor te lezen tekst op rijm (aabb). Aanstekelijke bibliotheekpromotie in een hartverwarmende humorvolle prentvertelling in oblong formaat. Van de auteur van de Gruffalo. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047708711

Titel Detectivehond
Auteur Julia Donaldson
Secundaire auteur Sara Ogilvie ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2017
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 × 29 cm
Annotatie Vertaling van: The detective dog. - London : Macmillan Children's Books, (c)2016
ISBN 9789047708711
PPN 408753951
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Diefstallen ; Boeken ; Honden ; Bibliotheken ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands