Goede Hoop
Boek

Goede Hoop 400 jaar Nederland en Zuid-Afrika (maart 2017)/ Bas Kromhout, beeld- en eindredactie NTR/Walburg Pers (Winnie Urban)

Rondreis langs historische locaties in Zuid-Afrika.

Aanwezigheid

Recensie

Ter gelegenheid van de NTR-tv-serie over de relaties tussen Nederland en Zuid-Afrika in de afgelopen vierhonderd jaar is deze publicatie uitgebracht. Historicus en journalist Kromhout heeft er een geschiedenis- annex reisboek van gemaakt, waarbij de historie de leidraad is voor een reis van de Kaapprovincie naar Vrijstaat en Transvaal. In 1651-52 stichtte Jan van Riebeeck in Kaap de Goede Hoop een nederzetting voor de VOC-schepen naar de Oost. Vanuit Kaapstad en omstreken en de Karoowoestijn gaat de reis naar het noordoosten, de gebieden van de trekboeren in de negentiende eeuw en de vrije staat van de Zuid-Afrikaanse Republiek, met de Boerenoorlog van 1899-1902. Vervolgens gaat de reis naar de hoofdstad Pretoria en Johannesburg, waar het verzet tegen de apartheid zeer sterk was. De goed leesbare teksten zijn gelardeerd met kaders over bijzondere thema's, personen, gastenverblijven, evenals Afrikaanse herinneringsplekken in Nederland. Het boek in A4-formaat is mooi geïllustreerd met (landschaps)foto's, kaarten, tekeningen, schilderijen enzovoort en besluit met literatuur en illustratieveantwoording.

Specificaties

Nederlands | 9789462491809 | 159 pagina's

Titel Goede Hoop : 400 jaar Nederland en Zuid-Afrika
Auteur Bas Kromhout
Instelling /NTR:, Hilversum
Secundaire auteur Winnie Urban ; Hans Goedkoop
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Zutphen] : WalburgPers, maart 2017
Overige gegevens 159 pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Het boek bij de gelijknamige tv-serie met Hans Goedkoop. - Op omslag en titelpagina: NTR. - Voorwoord van Hans Goedkoop - Met literatuuropgave
ISBN 9789462491809
PPN 408161612
Rubriekscode Zuid-Afrika 941
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zuid-Afrika; Reisbeschrijvingen ; Zuid-Afrika; Geschiedenis ; Nederland; Koloniale geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Zuid-Afrika