Verbonden met de sterren
Boek

Verbonden met de sterren ([2017])/ Connilyn Cossette, vertaling [uit het Engels]: Joeky Janusch

Kyra, een Egyptische slavin, trekt met de Hebreeërs mee als de exodus uit Egypte plaatsvindt; ze komt terecht in een woestijn vol beproevingen en komt in aanraking met een voor haar onbekende God.

Aanwezigheid

Recensie

De jonge, Egyptische Kyra heeft geen gemakkelijk leven. Ze is door haar vader als slavin verkocht en in de steek gelaten door de man met wie ze zou trouwen. Ze komt in dienst van een meesteres die er alles aan doet om haar te vernederen en de wanhoop slaat toe. Zal het dan nooit beter worden? Dan breken de tien plagen uit in Egypte. Als ze verneemt wat de tiende plaag zal zijn, besluit ze haar oudste broer te redden en samen met de Hebreeërs te ontsnappen tijdens de exodus uit Egypte. Haar staan een woestijn vol beproevingen en een onbekende God te wachten. Al veel Bijbels-historische romans zijn er verschenen, maar een die zich afspeelt in de tijd dat de Hebreeërs slaaf waren in Egypte is zeldzaam. Dat en het feit dat het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van een Egyptische, een verrassende keuze, maken de roman interessant. Wellicht niet helemaal nieuw voor de Bijbelkenner, maar de vlotte pen van de auteur en het unieke van deze eeuwenoude geschiedenis verweven zich tot een boeiende roman die het Bijbelboek Exodus tot leven brengt. Debuutroman en eerste deel van de serie 'Uit Egypte', in Amerika lovend ontvangen en bekroond. Vergelijkbaar met de romans van Tessa Afshar en Jill Eileen Smith. Met twaalf gespreksvragen.

Specificaties

Nederlands | 9789064512353 | 336 pagina's

Titel Verbonden met de sterren
Auteur Connilyn Cossette
Secundaire auteur Joeky Janusch
Type materiaal Boek
Uitgave Doorn : Uitgeverij Het Zoeklicht, [2017]
Overige gegevens 336 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Counted with the stars. - Grand Rapids, Michigan : Bethany House Publishers, (c)2016. - (Out from Egypt ; 1)
ISBN 9789064512353
PPN 408665955
Genre bijbelse roman - protestants milieu
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Uit Egypte
Boek

Uit Egypte (2017-...)

vol. deel 1
Uitgeleend
Connilyn Cossette