De leukste avonturen van
Boek

De leukste avonturen van de magische boomhut ([2016])/ Mary Pope Osborne, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Mirjam Bosman

Ben en zijn zus Carolien mogen van magier Mira vier plekken op de aarde bezoeken met haar betoverde boomhut. Als ze alle raadsels daar goed oplossen, kunnen ze Boekenmeester worden. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Ben en zijn zus Carolien mogen van magiër Mira vier plekken op de aarde bezoeken met haar betoverde boomhut. Voorwaarde is dat ze leren onderzoeken en op elke plek een raadsel oplossen. Daarmee maken ze een kans om Boekenmeester te worden. Het boek bestaat uit vier delen die weer in korte, getitelde hoofdstukken ingedeeld zijn. Ze zijn in 2005 als losse boekjes uitgegeven. Naast hun avonturen leren broer en zus veel over Afrika, koraalriffen, de noordpool en het Wilde Westen. Korte stukjes, met wat oppervlakkige informatie, staan in een ander lettertype tussen de tekst afgedrukt. De belevenissen van de kinderen zijn nogal onwaarschijnlijk en weinig verrassend, en de sfeer is braaf. Veel stijve tekeningen in grijstinten, sluiten goed aan bij de tekst. Door het aantrekkelijke omslag, de ruime bladspiegel en duidelijke letters zal het kinderen best aanspreken, maar meer als simpele ontspanningslectuur is het niet. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044747683 | 240 pagina's

Titel De leukste avonturen van : de magische boomhut
Uniforme titel De magische boomhut
Auteur Mary Pope Osborne
Secundaire auteur Sal Murdocca ; Mirjam Bosman
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2016]
Overige gegevens 240 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Illustrations (c) Sal Murdocca - Vertaling van: Dolphins at daybreak + en: Ghost town at sundown + en: Lions at lunchtime + en: Polar bears past bedtime. - New York : Random House, (c)1997, (c)1998, (c)1997, (c)1998. - (The magic tree house)
ISBN 9789044747683
PPN 407887059
Genre avonturenroman - sprookjes
Thematrefwoord Magie ; Tijdreizen
Taal Nederlands