Hedi
DVD

Hedi ([2017])/ un film de Mohamed Ben Attia

Een twintiger wiens leven wordt gestuurd door conventies raakt in verwarring als hij in een badplaats een vrijgevochten vrouw ontmoet.

Recensie

Frans-Belgisch-Tunesisch drama, het regiedebuut van Mohamed Ben Attia. Twintiger Hedi werkt zonder enthousiasme als autoverkoper en schikt zich in het huwelijk dat zijn dominante moeder gearrangeerd heeft. Wanneer hij voor zijn werk een week in de badplaats Mahdia is, ontmoet hij de vrijgevochten danseres Rim, die als animatrice in een resort werkt. Ze maakt een oude droom in hem wakker: hij wil striptekenaar worden, liefst in het buitenland. Kiest Hedi zijn eigen weg? De regisseur vertelt dat de film in de kern een politieke film is over vrijheid, hoop en bewustwording. De gebroeders Dardenne hebben de film mede geproduceerd. De recensenten geven 3 of 4 sterren. Pauline Kleijer (3-11-'16): '(...) een intelligent drama dat ondanks de bescheiden opzet veel indruk maakt. In Ben Attia's mooie, zorgvuldige scenario wordt niemand gespaard: de slappe Hedi, zijn traditionele moeder en zijn oudere broer hebben ieder hun zwaktes. De onderlinge emotionele chantage is niet van de lucht, maar toch overheerst warm, aanstekelijk mededogen voor deze worstelende mensen, die zich maar niet los kunnen maken van het verleden. (...)' In Berlijn genomineerd voor de Gouden Beer en winnaar van de prijzen voor Beste acteur en Beste speelfilmdebuut.

Specificaties

Arabisch | 5425037940603

Titel Hedi
Uniforme titel Inhebik Hedi
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Mohamed Ben Attia ; Majd Mastoura ; Rym Ben Messaoud
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Imagine, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (88 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Majd Mastoura, Rym Ben Messaoud, Sabah Bouzouita. - Arabisch gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Tunesië : Nomadis Images, 2016 - Alternatieve titel: Inhebik Hedi
ISBN 5425037940603
PPN 408774061
Thematrefwoord Tunesie
Taal Arabisch