Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Kill the boy band
Boek

Kill the boy band hoe dun is de scheidslijn tussen fan en freak? (2017)/ Goldy Moldavsky, vertaald [uit het Engels] door Astrid Staartjes

Vier meiden zijn fan van een beroemde boyband en overnachten in hetzelfde hotel in New York. Middenin de gekte van fans, social media, leugens en geheimen ontvoeren ze per ongeluk een lid van de band. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vier meiden houden van de boyband The Ruperts. Als Strepurs, zoals de fans van de band zichzelf noemen, hebben ze er alles voor over om de jongens te ontmoeten. Wanneer de boyband in een hotel in New York overnacht, besluiten de meiden er ook een kamer te boeken. Het verblijf verandert van een onschuldig plan om de jongens te zien in een krankzinnig drama met ontvoering van het minst geliefde boybandlid. Erin, Isabel, Apple en de anonieme vierde vriendin, die de vertelster van het verhaal is, verschillen in alle opzichten van elkaar maar zijn verbonden door hun liefde voor de band. De gestoordheid van hun acties zorgt voor hilarische momenten en de anonieme heldin is een meester in de vertelkunst als het gaat om het verklaren van de extreme gedrevenheid van fangirls. Terwijl Twitter een machtig middel is voor de een, is liegen als een tweede natuur voor de ander. Het verhaal zit vol verwijzingen naar tienerfilms en filmpersonages uit de jaren tachtig van de twintigste eeuw, maar het taalgebruik barst tegelijkertijd van termen die veel voorkomen op social media en in het koninkrijk der tienerfans. Actueel thema dat vooral meiden zal aanspreken die actief zijn op social media en beroemdheden interessant vinden. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025872250 | 226 pagina's

Titel Kill the boy band : hoe dun is de scheidslijn tussen fan en freak?
Auteur Goldy Moldavsky
Secundaire auteur Astrid Staartjes
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Young & Awesome, 2017
Overige gegevens 226 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Kill the boy band. - Point, (c)2016
ISBN 9789025872250
PPN 407968008
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Ontvoeringen ; Boybands ; Sociale media
Taal Nederlands