Fikkie
Boek

Fikkie de firefighter (2017)/ een hoorspel van: Stef Visjager, muziek: Tuur Floorizone ; illustraties: Kris Kobes

In 1929 komt een zwerfhondje bij een brandweerkazerne in New York aanlopen. Samen met brandweerman John en zijn collega's beleeft Fikkie allerlei avonturen. Met cd met het verhaal als hoorspel en tips hoe je zelf een hoorspel kunt maken. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Een vader vertelt zijn kinderen voor het slapengaan een waargebeurd verhaal over een hondje in New York, dat bijna honderd jaar geleden kwam aanlopen bij een brandweerkazerne en een aanwinst voor het team werd. In dit als prentenboek uitgegeven hoorspel beleeft Fikkie allerlei avonturen met brandweerman John en zijn collega's. De bijgevoegde cd bevat naast het complete hoorspel ook twee meespeel-hoorspellen waarin de stem van brandweerman John en de stem van vader ontbreken, waardoor de lezer wordt uitgenodigd actief mee te doen. Hiervoor is zelf kunnen lezen wel een vereiste. Met voorin een voorwoord en instructies van de makers en tips voor de lezer om zelf geluidseffecten te maken, zoals scheetgeluiden maken door een ballon leeg te laten lopen. De stripachtige, met vaart getekende illustraties met soms verrassende perspectieven zijn geplaatst tegen vrij donkere foto-achtergronden. Dit geeft het geheel een realistisch karakter. Spannend en ontroerend avontuur over een heldhaftige hond. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047621553

Titel Fikkie : de firefighter
Auteur Stef Visjager
Instelling /NTR:, Hilversum ; /Radiomakers Desmet, Amsterdam
Secundaire auteur Tuur Florizoone ; Kris Kobes
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2017 - [Amsterdam] : Radiomakers Desmet - [Hilversum] : NTR 2015
Overige gegevens 46 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm - cd
Annotatie Colofon vermeldt: scenario & regie Stef Visjager. - Omslag vermeldt: lees & luisterboek en Met meespeelversies en tips om je eigen hoorspel te maken. - Achternaam van muzikant wordt op omslag foutief vermeldt, de vermelding in het colofon is juist
ISBN 9789047621553
PPN 408772727
Genre dierenleven
Thematrefwoord Brandweermannen ; Honden
Taal Nederlands