Het dappere duo en het ondeugende biggetje
Boek

Het dappere duo en het ondeugende biggetje ([2017])/ Caryl Hart, Sarah Warburton ; vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal, Feerwerd

Als ze terugkomen van schoolreisje, hebben Nel en Freddie een biggetje bij zich. Maar een big in huis geeft een hoop rommel. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nel (ik-figuur) en Freddie Spoel vormen een onafscheidelijk duo. Samen beleven ze avonturen in en rondom huis en op school. Als ze op schoolreisje gaan naar een boerderij besluiten Nel en Freddie een biggetje te 'redden'. Deze reddingsactie van big Kevin neemt al snel een verrassende wending. Vrolijk, warm en met vaart geschreven verhaal over vriendschap, familie en dierenliefde. Mooi is hoe het leven van Nels gezin wordt beschreven met een vader die de baby uit de wasmachine haalt en een moeder die de vissticks laat aanbranden. De humoristische illustraties in duotoon (groen en zwart) brengen de fantasie van de hoofdpersonen tot leven en geven daarmee een extra dimensie aan het avontuur. Enkele illustraties beslaan een hele spread, zoals die van de rommelige slaapkamer van Nels puberbroer Lukas. Het verhaal bevat een nieuwsgierig makende proloog en originele hoofdstukkoppen ('Neem nooit een ei'). Woorden die nadruk moeten krijgen zijn extra groot afgedrukt. Voorin een plattegrond van de buurt waar Nel en Freddie wonen. Van de auteur van ondermeer 'Foxy en Alfonso en de grote ontsnapping'*. Eerste deel in een reeks voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048313969 | 111 pagina's

Titel Het dappere duo en het ondeugende biggetje
Auteur Caryl Hart
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Sarah Warburton ; Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 111 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Illustraties Sarah Warburton - Vertaling van: The invincibles : the piglet pickle. - Nosy Crow Ltd, (c)2016
ISBN 9789048313969
PPN 407817727
Genre avonturenroman - dierenleven - detectiveroman
Thematrefwoord Diefstallen ; Varkens
Taal Nederlands