Mijn kleine boek over haaien
Boek

Mijn kleine boek over haaien ([2017])/ Camilla de la Bédoyère, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Pam Thierry

Wat voor soorten haaien zijn er allemaal? Korte informatie over 28 soorten, met levensechte kleurenfoto's en zes herhalingsvragen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Haaien in alle soorten en maten: in dit stevige, vierkante deel uit de serie 'Mijn kleine boek over'* komen er een heleboel voorbij zwemmen. Walvishaaien, citroenhaaien, zijdehaaien, zwelhaaien, langsnuitzaaghaaien, het zijn er te veel om op te noemen. Ze komen langs in een vijftal hoofdstukken, met de titels: lieverdjes (niet gevaarlijk voor mensen), langs kusten en koraalriffen, snelle haaien, vlekken en strepen en bijzondere haaien. Elke haai beslaat een dubbele pagina waarbij een pagina-overstijgende kleurenfoto meteen de aandacht trekt. Daarin staat een compact tekstblok met algemene informatie over de haai. Op de toegevoegde foto's wordt vaak één specifiek element uitgelicht, met een passend feit of weetje - door het kleurgebruik is duidelijk welke foto en tekst bij elkaar horen. Het boek sluit af met een lijst van moeilijke woorden (die in de tekst vetgedrukt zijn), een register en enkele verwijzingen naar boeken en websites. Achter op het omslag staan zes herhalingsvragen. In het grote aanbod van informatieve boeken niets nieuws - voor (jonge) onderzoekers die 'gepakt' worden door dit bijna fabelachtige dier: kijken en lezen maar! Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461755988 | 64 pagina's

Titel Mijn kleine boek over haaien
Uniforme titel Haaien
Auteur Camilla de La Bédoyère
Secundaire auteur Pam Thierry ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Vol met prachtige foto's en bijzondere weetjes! - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Sharks. - QED Publishing, (c)2015. - (My little book of)
ISBN 9789461755988
PPN 408316527
Rubriekscode 598.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Haaien
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Haaien

Relaties/Serie

Mijn kleine boek over
Boek

Mijn kleine boek over (2014-...)

vol.
Uitgeleend