Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Mijn kleine boek over paarden en pony's
Boek

Mijn kleine boek over paarden en pony's ([2017])/ Camilla de la Bédoyère, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Pam Thierry

Wat voor soorten paarden en pony's zijn er allemaal? Korte informatie over bijna dertig soorten, met levensechte kleurenfoto's en zes herhalingsvragen. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stevig boek waarin kort antwoord wordt gegeven op vragen als: 'Welk paardenras is geschikt om te trekken', 'Welke paarden hebben gekrulde oren', 'Welk ras is geschikt voor dressuur' en 'Welke pony's lopen vrij rond in de bergen?'. Onder meer de antwoorden op deze vragen zijn te vinden in korte teksten van een of twee (vaak lange) zinnen over bijna dertig rassen van paarden en pony's. Ieder hoofdstuk over een ras beslaat twee bladzijden. Boven aan de linkerpagina staat telkens, op een gekleurde achtergrond, in grote zwarte letters de vermelding van het ras. Naast de korte informatieve teksten staan er korte bijschriften in gekleurde kaders bij de mooie kleurenfoto's. Per ras staat er een grotere kleurenfoto, die doorloopt over twee pagina's, en een of meerdere kleinere kleurenfoto's in een gekleurd rond kader. De kleuren zijn helder en de foto's zijn duidelijk. Maakt deel uit van de serie 'Mijn kleine boek over ... ' waarin onlangs ook een deel* over haaien verscheen. Verzorgde uitgave op stevig papier. Vetgedrukte woorden worden achterin uitgelegd. Met register en verwijzingen naar andere boektitels en websites. Achter op het omslag staan zes herhalingsvragen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar; ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461755995 | 64 pagina's

Titel Mijn kleine boek over paarden en pony's
Uniforme titel Paarden en pony's
Auteur Camilla de La Bédoyère
Secundaire auteur Pam Thierry ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Vol met prachtige foto's en bijzondere weetjes! - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Horses and ponies. - QED Publishing, (c)2015. - (My little book of)
ISBN 9789461755995
PPN 408316535
Rubriekscode 618.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paarden ; Pony's
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Paarden

Relaties/Serie

Mijn kleine boek over
Boek

Mijn kleine boek over (2014-...)

vol.
Uitgeleend