Meer leren in minder tijd
Boek

Meer leren in minder tijd effectiever en efficiënter huiswerk maken ([2017])/ Ankie Remijn

Praktische tips om het huiswerk zodanig te plannen en op de juiste manier te leren, dat je ook tijd overhoudt voor leuke dingen. Met ook veel tips en informatie voor opvoeders. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In deze publicatie geeft oud-docente Ankie Remijn, eigenaar van het bedrijf 'investeren in leren', ons op een duidelijke, pedagogisch-verantwoorde manier een aantal tips om het maken van huiswerk van leerlingen op de middelbare school efficiënter en effectiever te laten verlopen. Zij bouwt haar boek op rond vier basisbegrippen: brein, school, plannen en motivatie. Pas als deze vier in balans zijn, kan er volgens de auteur sprake zijn van een optimaal leerproces. Deze begrippen bespreekt ze uitvoerig aan de hand van sprekende voorbeelden en praktisch bruikbare schema's, stappenplannen en checklists die in de praktijk van elke schooldag bruikbaar zijn. Dit boek is een ideale handleiding voor leerkrachten die hun leerlingen willen begeleiden bij hun huiswerk en als doel vooropstellen dat leerlingen zo min mogelijk tijd aan hun huiswerk spenderen en toch hoge cijfers behalen door een doelmatige aanpak. Daarnaast is het ook bedoeld voor leerlingen zelf. In elk hoofdstuk staat ook een gedeelte voor hen. Het boek is vlot leesbaar en prikkelt leerkrachten en leerlingen op middelbare scholen zelfstandig en gemotiveerd te leren functioneren. Het boek sluit af met een degelijke literatuurlijst. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058758743 | 125 pagina's

Titel Meer leren in minder tijd : effectiever en efficiënter huiswerk maken
Auteur Ankie Remijn
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boom, [2017]
Overige gegevens 125 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789058758743
PPN 408066156
Rubriekscode 450.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Huiswerk
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Huiswerk

Relaties/Serie

In de klas
Boek

In de klas een serie boeken met praktische informatie voor leerkrachten, intern begeleiders en remedial teachers (2012-...)

vol.
Uitgeleend