Spelenderwijs verbinden en hechten
Boek

Spelenderwijs verbinden en hechten met meer dan 100 spelletjes ([2017])/ Micheline Mets, tekstadviezen en -bewerking Geraldina Metselaar ; illustraties Katja Kaiser

Uitleg van ruim honderd eenvoudige spelletjes die kunnen helpen om een stabiele en veilige sfeer te scheppen. Met kleine, blauwe illustraties. Voor opvoeders van kinderen van ca. 2 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Centraal in dit boek staat het thema 'hechting'. 111 voorbeelden van spelletjes kunnen een middel vormen om de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen tot tien jaar te bevorderen en een stabiele en veilige sfeer te scheppen tussen kinderen en zorgzame volwassenen. In het inleidende, theoretische deel is er aandacht voor onder andere zintuigen, hersenontwikkeling, gedragsverandering, hechting en voor de rol van de opvoeder. Daarna volgt uitleg van de spelletjes op telkens een bladzijde. Daarbij staat een leeftijdindicatie en informatie over aantal deelnemers, benodigdheden, een aanduiding vanuit de zintuigen en vanuit Theraplay en een speluitleg met variaties. De spelletjes zijn eenvoudig en vragen weinig materiaal (bv. kussens, veertjes, ballonnen en schuim). Zowel voor de weinige kleine illustraties als voor de tekst is een blauwe kleur gebruikt. Bevat een register. De kaartjes op zes dubbele bladzijden achterin voor een spel kunnen ook worden gedownload. Een praktisch boek, geschreven door een deskundige op het gebied van speltherapie en met kennis van onder meer Rudolf Steiner en Theraplay. Een uitgave voor iedereen die met kinderen van ca. 2 t/m 10 jaar leeft en werkt zoals ouders, leerkrachten, therapeuten en verpleegkundigen.

Specificaties

Nederlands | 9789088506932 | 189 pagina's

Titel Spelenderwijs verbinden en hechten : met meer dan 100 spelletjes
Auteur Micheline Mets
Secundaire auteur Geraldina Metselaar ; Katja Kaiser
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij SWP, [2017]
Overige gegevens 189 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Met literatuuropgave
ISBN 9789088506932
PPN 408114991
Rubriekscode 622.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spelletjes; Kinderen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Spelletjes